Foto: Amanda Gasser

Svenskt Café

Öppet tis-tors (stängt 18-22 oktober)

Inneserveringen faller under den nya 3G-reglerna (genesen, geimpft oder getestet). Det betyder att alla vuxna som vill sitta och fika i caféets inneservering måste kunna visa upp dokumentation på att de är tillfrisknade från, negativt testade mot eller vaccinerade mot Covid-19. Läs om hur reglerna från Berlins senat påverkar ditt besök i kyrkan här. Uteserveringen är öppen för alla.

Öppettider:

Caféet öppnar snart igen! Våra öppettider är:
tisdagar, onsdagar och torsdagar kl. 13:00-17:00
Obs! Under veckan 18-22 oktober (Svenska skolans höstlovsvecka) är caféet stängt men kyrkan och biblioteket är öppet. Det finns alltid någon som brygger kaffe på morgonen och bullar finns det i frysen, så för den akut fikasugne finns resurser. Välkommen till kyrkan!

Det svenska caféet säljer alltid kyrkbakade bakvaror med ett fast utbud av bl.a.  Västerbottenostpaj, kanel- och vaniljbullar, svenskt kaffe och andra bakverk - för avhämtning.

Foto: Amanda Gasser

En tårta till födelsedagen? Välkommen att kontakta husmor Kerstin  (Tfn. 0173 192 39 23) om du vill beställa en prinsesstårta eller smörgåstårta (kan med fördel frysas in) till en födelsedag eller varför behöver man ens en anledning förutom att det är så gott?! Priset för prinsesstårta är 28 euro (8 bitar), 40 euro (12 bitar) eller 50 euro (16 bitar), ros och skrift i choklad ingår. Du kan även beställa köttbullar och andra husmanskosträtter av Kerstin.

Fråga Kerstin om du har frågor eller önskemål.

Caféet i Svenska Victoriaförsamlingen

Vill du känna doften av nybakta kanelbullar och dricka en kopp bryggkaffe (Fairtrade) medan du läser en svensk tidning - då har du kommit helt rätt!
I caféet har vi fritt WiFi och svenska tidningar.
Ta en titt i vitrinskåpen om du vill köpa med dig lite svenskt smågodis (Fairtrade), nyponsoppa, svenskt bakpulver eller vaniljsocker.
Under sommaren är det självklart möjligt att fika ute i kyrkparken!

På torsdagarna under höst- och vårterminen kl 12.15 serverar vi lunch i caféet. Det kan vara svensk husmanskost, som  isterband eller spagetti med köttfärssås. Det finns alltid en vegetarisk variant. Den som är allergisk och vill komma, kan ta kontakt med husmor Kerstin (tel 030 864 95 924). Priset är 6 Euro för församlingsmedlemmar (4€ för pensionerade medlemmar) och 8 Euro för övriga gäster. Välkommen!