Öppna förskolan

Gruppen där vi sjunger odödliga hits som ”Imse Vimse Spindel” och ”Bä bä vita lamm”

Församlingen öppnar dörrarna extra stort åt barn i åldrarna 0-6 och deras föräldrar i Öppna förskolan på...

Tisdagar 15:00 - 17:00 i Svenska kyrkan, Wilmersdorf
Torsdagar 16:30 - 17:50 i Svenska kyrkan, Wilmersdorf (Obs! Ny tid!)

Öppna förskolan håller igång även på sommaren, men då bara på tisdagar, samma tid.

Vi träffas för att leka, prata, sjunga svenska barnsånger och fika tillsammans.

Mamma och pappa (eller mor- och farföräldrar) kan träffa andra föräldrar som talar eller förstår svenska medan barnen leker i kyrkparken eller i församlingssalen. Man behöver inte anmäla sig utan är välkommen de tillfällen man kan. För att hålla sig uppdaterad kan man gå med i gruppen ”Öppna förskolan svenska kyrkan Berlin” på Facebook.

Komminister Oskar och/eller någon av våra volontärer Jonna och Alma tar emot er!

Vi erbjuder inte öppna förskolan i Pankow sedan våren 2019. Då skolan inte längre erbjuder kompletterande svenskundervisning i samma lokaler på måndagar och det väntas ännu färre barn till öppna förskolan då, hoppas vi istället på att så många som möjligt kan komma på tisdagar eller torsdagar till kyrkan i Wilmersdorf. Istället har vi ändrat tiden så at öppna förskolans tider sammanfaller med kompletterande svenskundervisningens tider: 16:30-17:50.