Foto: Magnus Aronson / IKON

Musiken och körerna

Välkommen våren 2023

Berlin är en kulturstad med många begåvade människor. Svenska kyrkan vill vara en kulturell mötesplats där allt från amatörer till professionella kan delta. Församlingens olika körer är en viktig del av församlingen och har alltid plats för flera medlemmar.

Är du musiker eller sångare och vill bidra med din gåva under gudstjänsten eller på en konsert? Vi skapar plats för din medverkan. Piano och orgelackompanjemang finns. Vi försöker också sammanföra musiker och sångare för att bredda utbud och kontaktnät. I kyrkan har vi en flygel och en mindre orgel. Vi har också jembetrumma, cajun, elbas och gitarrer.

För mer information kontakta kantor Sofia Falk.

Kyrkokören

består av ca 18 sångare, både män och kvinnor och sjunger traditionell kyrkomusik i tre eller fyra stämmor, men provar gärna olika genrer allt från folkmusik till pop. Kören sjunger i gudstjänsten ca 1 gång i månaden.  I vår åker vi på en körresa och har ett körprojekt.
Vissa övningar kallar vi för stjärnövningar och då delas gemenskap genom ett gemensamt dukat buffébord.
Övning måndagar kl 18:30 - 20:00.
Start den 16 januari. Välkommen!

Frågor och anmälan till kantor Sofia Falk, 0173-515 0576 eller dyk bara upp.

Victoriakören

består bl.a. av studenter, aupairer och andra sångsugna killar och tjejer från ca. 19 år och uppåt.

Kören sjunger regelbundet i gudstjänsten eller vid musikcaféer och liknande.  I vår åker vi på en körresa och har ett körprojekt. Reportoaren spänner från klassiskt till visa och gospel. Vi har en gemensam fikapaus efter övningen.

Terminstart: 25 januari kl. 19:00-21:00.
Frågor och anmälan till kantor Sofia Falk, 0173-515 0576 eller dyk bara upp.

Vokalensemblen

Denna kör ligger just nu på is. Men vi vill ändå gärna ha kontakt med körsångare på en högre nivå.

Kören vänder sig till dig som längtar efter utmaningar och att musicera på hög nivå.  Repertoaren har tyngdpunkten i den västerländska körtraditionen. Körerfarenhet och notläsning är ett krav. Begränsat antal platser och provsjungning. För provsjungningar kontakta Sofia Falk för att komma överens om en tid.

Barnkörer

Kyrkans barnkörer är en viktig del i församlingen. Barnen förväntas att vara med och sjunga på familjemässor och annat ca 3-4 gånger per termin. Givetvis går vi Luciatåg i december.

BARNKÖR I välkomnar alla barn som är i åldrarna 6-8 år (årskurs F-2 i svensk skola, dvs årskurs 1-3 klass i tysk skola). Vi sjunger med rösten och kroppen och själen och knoppen. Med hjälp av musiken så lär vi oss att följa en ledare och att fungera i grupp. Vi övar på att hitta vår egen röst och leker med sång och rytm.
Övning måndagar 15:10-15:40.

BARNKÖR II är en kör för barn i årskurs 3-6 (enligt tysk skolsystem årskurs 4-7). Vi jobbar vidare med våra röster, provar att sjunga i stämmor och lär oss mer om rytm och noter.
Övning måndagar 15:45-16:30.

Anmäl ditt barn till en av barnkörerna genom att mejla kantor Sofia Falk
Barnkörerna börjar den 16 januari och vi övar uppe i kyrkan.

Välkommen!

Är du intresserad av att vara med i någon av körerna, eller har du frågor, varmt välkommen att kontakta körledare Sofia Falk (mobil: 0173 515 05 76).

Övningar sker i kyrkan på Landhausstraße 26-28.

GÄSTANDE KÖRER
Vill Du eller Din kör besöka oss? Klicka på länken!