Församlingens körer

Välkommen hösten 2021

Kyrkokören

består av ca 30 antal sångare, både män och kvinnor och sjunger traditionell kyrkomusik men provar gärna olika genrer allt från folkmusik till pop. Kören sjunger i gudstjänsten ca 1 gång i månaden.  Vissa övningar kallar vi för stjärnövningar och då delas gemenskap genom ett gemensamt dukat buffébord.
Corona-anpassning: 3G-regeln gäller (läs info längst upp) och vi övar ute i parken i höst. Vid stark nederbörd övar vi inne och håller avstånd. Klä dig varmt!
Övning måndagar kl 18:00 - 19:30 ute i församlingens park med avstånd.
Start den 13 september. Välkommen!

Victoriakören (f.d. Victorias Unga Röster)

består bl.a. av studenter, aupairer och andra sångsugna killar och tjejer från ca. 18 år. I höst övar Victoriakören in luciasånger för att sjunga under julbasaren och i december. Kören sjunger annars regelbundet i gudstjänsten och medverkar även på andra högtider som Valborg eller vid musikcaféer eller liknande. Reportoaren spänner från klassiskt till visa och pop. Vi har en gemensam fikapaus under övningen.
Corona-anpassning: 3G-regeln gäller (läs info högst upp). Pga den sena övningstiden övar vi inomhus och följer reglerna som gäller för det. Dvs vi sitter/står vid våra platser med minst 1,5 m avstånd när vi sjunger utan mask. När man annars går i rummet/lokalerna bär vi mask.
Obs. ny dag! Onsdagar kl 19:00-21:00.
Start 29 september. Välkommen!

Vokalensemblen

Kören vänder sig till dig som längtar efter utmaningar och att musicera på hög nivå.  Repertoaren har tyngdpunkten i den västerländska körtraditionen. Körerfarenhet och notläsning är ett krav. Begränsat antal platser och provsjungning. För provsjungningar kontakta Sofia Falk för att komma överens om en tid.
De som var med i ensemblen under våren kommer att kontaktas av Sofia inför de projekt som ensemblen bjuds in att delta i.

Barnkörer

BARNKÖREN I välkomnar alla barn som är i åldrarna 6-8 år (årskurs F-2 i svensk skola, dvs årskurs 1-3 klass i tysk skola). Vi sjunger med rösten och kroppen och själen och knoppen. Med hjälp av musiken så lär vi oss att följa en ledare och att fungera i grupp. Vi övar på att hitta vår egen röst och leker med sång och rytm.
Övning måndagar 15:00-15:30.

BARNKÖR II är en kör för barn i årskurs 3-6 (enligt tysk skolsystem årskurs 4-7). Vi sjunger allt mellan himmel och jord.
Övning måndagar 15:40-16:10.

Corona-anpassning: Alla skolbarn testas flera gånger i veckan redan. Vi övar i församlingens park, förutom vid regn då vi går in. Kläder efter väder rekommenderas. Anmäl ditt barn till en av barnkörerna genom att kontakta Sofia Falk.

Barnkörerna startar den 30 augusti. Välkommen!

Är du intresserad av att vara med i någon av körerna, eller har du frågor, varmt välkommen att kontakta körledare Sofia Falk (mobil: 0173 515 05 76).

Övningar sker i kyrkan på Landhausstraße 26-28.

GÄSTANDE KÖRER
Vill Du eller Din kör besöka oss? Klicka på länken!