Församlingens körer

Försiktig körstart under våren 2021 min digitala lösningar

Kyrkokören 

består av ca 30 antal sångare, både män och kvinnor och sjunger traditionell kyrkomusik men provar gärna olika genrer allt från folkmusik till pop. Kören sjunger i gudstjänsten ca 1 gång i månaden.  Vissa övningar kallar vi för stjärnövningar och då delas gemenskap genom ett gemensamt dukat buffébord.  
Övning måndagar kl 18:00 - 19:30.  (digitalt på plattformen Zoom)

Victoriakören (f.d. Victorias Unga Röster)

består bl.a. av studenter, aupairer och andra sångsugna killar och tjejer från ca. 18 år. I höst övar Victoriakören in luciasångar för att sjunga under julbasaren och i december. Kören sjunger annars regelbundet i gudstjänsten och medverkar även på andra högtider som Valborg eller vid musikcaféer eller liknande. Reportoaren spänner från klassiskt till visa och pop.
Övning tisdagar kl 19:00-21:00.  (digitalt på plattformen Zoom)

Vokalensemblen

Kören vänder sig till dig som längtar efter utmaningar och att musicera på hög nivå.  Repertoaren har tyngdpunkten i den västerländska körtraditionen. Körerfarenhet och notläsning är ett krav. Begränsat antal platser och provsjungning. För provsjungningar kontakta Sofia Falk för att komma överens om en tid.
De som var med i ensemblen under våren kommer att kontaktas av Sofia inför de projekt som ensemblen bjuds in att delta i.
Övning generellt varannan onsdag kl 19:00-21:00, inför projekt.

Glädjekören

Den är en riktig ”må-bra-kör” för dig som har möjlighet på dagtid. Kören ligger efter torsdagslunchen och har tonvikt på hälsa genom körsång, gemenskap och sångglädje. Repertoaren spänner från klassisk kyrkokörsrepertoar till visa och vi lägger särskild vikt vid röstvård och att lära oss att sjunga på ett, för rösten, hållbart sätt.
Övning torsdagar kl 13:15-14, direkt efter torsdagslunchen.
Glädjekören är tyvärr tills vidare inställd. (uppdaterad februari 2021)

Barnkörer

BARNKÖREN I välkomnar alla barn som är i åldrarna 6-8 år (årskurs F-2 i svensk skola, dvs årskurs 1-3 klass i tysk skola). Vi sjunger med rösten och kroppen och själen och knoppen. Med hjälp av musiken så lär vi oss att följa en ledare och att fungera i grupp. Vi övar på att hitta vår egen röst och leker med sång och rytm. Övning måndagar 15:30-16:00.

BARNKÖR II är en kör för barn i årskurs 3-6 (enligt tysk skolsystem årskurs 4-7). Vi sjunger allt mellan himmel och jord, och blandar sång med dans. Övning måndagar 14:30-15:15.

Barnkörerna började i samband med att skolorna öppnade igen. De övar med avstånd inne i mötestältet i parken. Anmäl ditt barn till en av barnkörerna genom att kontakta Sofia Falk.

Är du intresserad av att vara med i någon av körerna, varmt välkommen att kontakta körledare Sofia Falk (mobil: 0173 515 05 76).

Övningar sker i kyrkan på Landhausstraße 26-28. 

 

GÄSTANDE KÖRER
Vill Du eller Din kör besöka oss? Klicka på länken!