Församlingens körer

Musiken i Victoriaförsamlingen är en stor och viktig del i våra gudstjänster och övrig verksamhet!

Alla körer har tills vidare inga övningar pga den rådande hälsosituationen i Berlin.

Inplanderade konserter och gudstjänstsång av körer ställs också tills vidare in. Vi uppdaterar den här informationen när situationen i Berlin förändras. Ta hand om er!

Kyrkokören

består av ca 30 antal sångare, både män och kvinnor och sjunger traditionell kyrkomusik men provar gärna olika genrer allt från folkmusik till pop. Kören sjunger i gudstjänsten ca 1 gång i månaden.  Vissa övningar kallar vi för stjärnövningar och då delas gemenskap genom ett gemensamt dukat buffébord.
Övning måndagar kl 18:30 - 20:00.
Start 20 januari.

Victoriakören (f.d. Victorias Unga Röster)

består bl.a. av studenter, aupairer och andra sångsugna killar och tjejer från ca. 18 år. Kören sjunger regelbundet i gudstjänsten och medverkar även på andra högtider som Valborg eller vid musikcaféer eller liknande. Reportoaren spänner från klassiskt till visa och pop.
Övning tisdagar kl 19:00-21:00.
Start 4 februari.

Vokalensemblen

Kören vänder sig till dig som längtar efter utmaningar och att musicera på hög nivå.  Repertoaren har tyngdpunkten i den västerländska körtraditionen. Körerfarenhet och notläsning är ett krav. Begränsat antal platser och provsjungning. För provsjungningar kontakta Emma Stjernberg för att komma överens om en tid.
Övning varannan onsdag kl 19:00-21:00.
Start 5 februari.

Glädjekören

Kören startade hösten 2019 och fortsätter under våren.

Den är en riktig ”må-bra-kör” för dig som har möjlighet på dagtid. Kören ligger efter torsdagslunchen och har tonvikt på hälsa genom körsång, gemenskap och sångglädje. Repertoaren spänner från klassisk kyrkokörsrepertoar till visa och vi lägger särskild vikt vid röstvård och att lära oss att sjunga på ett, för rösten, hållbart sätt.
Övning torsdagar kl 13-14, direkt efter torsdagslunchen.
Start 23 januari.

Barnkörer

BARNKÖREN I välkomnar alla barn som är 5 eller 6 år. Vi sjunger med rösten och kroppen och själen och knoppen. Med hjälp av musiken så lär vi oss att följa en ledare och att fungera i grupp. Vi övar på att hitta vår egen röst och leker med sång och rytm. Övning måndagar 15:30-16:00.

BARNKÖR II är en kör för barn i årskurs 1-6. Vi sjunger allt mellan himmel och jord, och blandar sång med dans. Övning måndagar 14:30-15:15.

Barnkörerna startar 20 januari. Anmäl ditt barn till en av barnkörerna genom att kontakta Sofia Falk.

Är du intresserad av att vara med i någon av körerna, varmt välkommen att kontakta körledare Sofia Falk (mobil: 0173 515 05 76).

Övningar sker i kyrkan på Landhausstraße 26-28.

GÄSTANDE KÖRER
Vill Du eller Din kör besöka oss? Klicka på länken!