Other languages with Google Translate

Övernatta hos oss

Bo tryggt och trevligt i Berlin i församlingens fräscha rum. Det finns 14 sängplatser i gästhemmet. Alla kyrkans lokaler och park är rökfria.

I gästhemsavdelningen, som ligger en trappa upp (hiss) har vi fyra fräscha och ljusa rum:
3 fyrbäddsrum med våningsängar, som kostar
sextio euro/natt om man är en eller två på rummet
åttio euro/natt om man är tre på rummet
hundra euro/natt om man är fyra personer på rummet.

Och ett dubbelrum som kostar sextio euro/natt om man är en eller två på rummet.

Incheckning kan ske tidigast 15.00 på ankomstdagen och utcheckning ska ske senast kl. 11.00 på avresedagen.

Varje rum har självklart dusch och toalett. Man behöver inte dela rummet med andra resesällskap.
I caféet på bottenvåningen har man tillgång till WiFi.
Dessvärre har vi inte möjlighet att servera frukost.

Som bokningsbekräftelse får du en faktura som betalas senast en vecka innan ankomst. Sker bokningen nära inpå ankomsten kan man istället betala kontant på plats under expeditionens öppettider (må-fre kl. 9-14). För att boka ett rum, kontakta Amanda på expeditionen och ange antal personer och datumen du/ni vill komma: berlin@svenskakyrkan.se eller ring +49 (0) 30 86 49 590.

Minst en person som hyr rum måste vara myndig - ha fyllt 18 år.

Lakan och handdukar ingår i priset.
Dusch och toalett finns på rummen.
Man kan komma söndag 10:00 - 13:00, måndag till fredag mellan kl 9.00 och 18.00 (det är ankomsttiden här som räknas, inte ankkomsttid i Berlin). Meddela gärna när ni kommer så att vi säkert har någon som tar emot.
I rummen finns kylskåp, vattenkokare, muggar, fat och bestick.
I källaren ligger ett modernt och välutrustat kök som våra gäster kan använda.
I de närmaste omgivningarna ligger matställen, där man kan äta frukost.
Runt hörnet ligger en livsmedelsaffär som har öppet dygnet runt alla dagar utom söndag.
Maila eller ring för att kontrollera om det finns lediga rum och för att boka!

Kyrkan ligger mycket nära tunnelbanestationen Berliner Strasse.

Från flyplatsen Tegel tar det ungefär 30 minuter att åka kommunalt till kyrkan. Ta buss X9 (riktning S+U Zoologischer Garten) kliv av vid tunnelbanestationen U Jakob-Kaiser-Platz. Byt till tunnelbanelinje U7 (riktning U Rudow) och åk till hållplatsen Berliner Strasse.

Från flygplatsen Schönefeld tar det ungefär en timme att åka kommunalt till kyrkan. Ta buss X7 till tunnelbanestationen U Rudow. Byt till tunnelbanelinje U7 (riktning Rathaus Spandau) och åk till hållplatsen Berliner Strasse.

Från Berlin Hauptbahnhof tar man S-bahn till S+U Zoologischer Garten Bhf (Berlin).
Byt till U-bahn linje U9 (riktning S+U Rathaus Steglitz) och stig av vid Berliner Strasse.

Framme vid U7/U9 Berliner Strasse hittar du till kyrkan såhär:
Gå upp där det står Landhausstrasse.  När du kommer upp på gatuplanet ser du copyshopen Blueprint. Runda gathörnet och fortsätt förbi den asiatiska restaurangen och livsmedelsaffären. Sväng höger in på Landhausstrasse vid lampaffären Bärliner Licht. Fortsätt en bit ner på gatan till husnummer 28, en vit entré med svängt glastak och svenska flaggor. Här är kyrkans ingång.

Den som kommer med bil, kan (i mån av plats) ställa den på församlingens parkeringsplats. Meddela vid din bokning om du kommer med bil.
I Berlin finns en miljözon.
Miljözonen är den del av Berlin som ligger innanför den s.k. S-Bahnringen, och Svenska Victoriaförsamlingen tillhör den delen.
Det innebär att alla som kommer hit med bil eller buss måste skaffa en miljöplakett, en Umweltplakette.
Hur får man den? Läs här: Wo bekommt man eine Plakette und was kostet sie? Var får jag en plakett och vad kostar den?