Meny

Övernatta hos oss

Bo tryggt och trevligt i Berlin i församlingens fräscha rum. Det finns 14 sängplatser i gästhemmet. Alla kyrkans lokaler och park är rökfria.

Vi hade en brand begränsad till köket den 2 december vilket har lett till rökskador även i tre av våra övernattningsrum. Vi är otroligt tacksamma att ingen skadades i branden!

Då vi inte vet hur lång tid renoveringen kommer att ta kan vi endast ta emot bokningar för våra två oskadade tvåbäddsrum.
Behöver ni boende för ett större antal personer så kan vi tipsa om Hotel Carolinenhof som ligger längre ner på gatan som är ett trevligt, mindre hotell.

I gästhemsavdelningen, som ligger en trappa upp (hiss) har vi (för tillfället) två fräscha och ljusa rum:
Två dubbelrum som kostar sextio euro/natt om man är en eller två på rummet.
 
Incheckning kan ske tidigast 15.00 på ankomstdagen och utcheckning ska ske senast kl. 11.00 på avresedagen.
 
Varje rum har självklart dusch och toalett. Man behöver inte dela rummet med andra resesällskap.
I caféet på bottenvåningen har man tillgång till WiFi.
Dessvärre har vi inte möjlighet att servera frukost.

Som bokningsbekräftelse får du en faktura som betalas senast en vecka innan ankomst. Sker bokningen nära inpå ankomsten kan man istället betala kontant på plats under expeditionens öppettider (må-fre kl. 13-14:30). För att boka ett rum, kontakta Amanda på expeditionen och ange antal personer och datumen du/ni vill komma: berlin@svenskakyrkan.se eller ring +49 (0) 30 86 49 590.  
 
 
Minst en person som hyr rum måste vara myndig - ha fyllt 18 år.

Lakan och handdukar ingår i priset.
Dusch och toalett finns på rummen.
Man kan komma söndag 10:00 - 13:00, måndag till fredag mellan kl 9.00 och 18.00, (det är ankomsttiden här som räknas, inte ankkomsttid i Berlin). Meddela gärna när ni kommer så att vi säkert har någon som tar emot.
I rum 2-5 finns kylskåp, vattenkokare, muggar, fat och bestick. Däremot finns detta inte i rum 1.
I källaren ligger ett modernt och välutrustat kök som våra gäster kan använda. Ha i åtanke att detta kök fram till minst slutet av sommaren 2020 delas med församlingen (p.g.a. den ovan nämnda branden), och att den verksamheten går före. Bäst möjlighet att använda köket mer ostört är mornar fram till kl 10, oftast kvällar efter 18:30 och helger. Tack för din förståelse för detta!
I de närmaste omgivningarna ligger matställen, där man kan äta frukost.
Runt hörnet ligger en livsmedelsaffär som har öppet dygnet runt alla dagar utom söndag.
Maila eller ring för att kontrollera om det finns lediga rum och för att boka!
+49 (0)30 864 95 90
 
Kyrkan ligger mycket nära tunnelbanestationen Berliner Strasse.
 
Från flyplatsen Tegel tar det ungefär 30 minuter att åka kommunalt till kyrkan. Ta buss X9 (riktning S+U Zoologischer Garten) kliv av vid tunnelbanestationen U Jakob-Kaiser-Platz. Byt till tunnelbanelinje U7 (riktning U Rudow) och åk till hållplatsen Berliner Strasse.

Från flygplatsen Schönefeld tar det ungefär en timme att åka kommunalt till kyrkan. Ta buss X7 till tunnelbanestationen U Rudow. Byt till tunnelbanelinje U7 (riktning Rathaus Spandau) och åk till hållplatsen Berliner Strasse.

Från Berlin Hauptbahnhof tar man S-bahn till S+U Zoologischer Garten Bhf (Berlin).
Byt till U-bahn linje U9 (riktning S+U Rathaus Steglitz) och stig av vid Berliner Strasse. 
 
Framme vid U7/U9 Berliner Strasse hittar du till kyrkan såhär:
Gå upp där det står Landhausstrasse.  När du kommer upp på gatuplanet ser du copyshopen Blueprint. Runda gathörnet och fortsätt förbi den asiatiska restaurangen och livsmedelsaffären. Sväng höger in på Landhausstrasse vid lampaffären Bärliner Licht. Fortsätt en bit ner på gatan till husnummer 28, en vit entré med svängt glastak och svenska flaggor. Här är kyrkans ingång.
 
Den som kommer med bil, kan (i mån av plats) ställa den på församlingens parkeringsplats. Meddela vid din bokning om du kommer med bil.
I Berlin finns en miljözon.
Miljözonen är den del av Berlin som ligger innanför den s.k. S-Bahnringen, och Svenska Victoriaförsamlingen tillhör den delen.
Det innebär att alla som kommer hit med bil eller buss måste skaffa en miljöplakett, en Umweltplakette. 
Hur får man den? Läs här: Wo bekommt man eine Plakette und was kostet sie? Var får jag en plakett och vad kostar den?