Din oas i storstadsvimlet på 5 East 48th Street.

Välkommen hem!
Till Svenska kyrkan i New York är du alltid välkommen.
Som bofast eller turist i New York hittar du ditt andra hem här.
Här kan du fika, läsa svenska böcker och tidningar, fira gudstjänst, låna gratis wifi, leka, tända ljus i kapellet, handla svenska varor eller delta i events och mötesplatser. Här finns något för alla.

GÅVA
Söndag 13 oktober kl. 11.00 kommer Joachim Franzén, komminister, att avtackas.

Avtackningsgudstjänst

Söndag 13 oktober kl. 11.00 kommer Joachim Franzén, komminister, att avtackas.

Söndag 27 oktober är en söndag att boka in. Föreläsning och gudstjänst tillsammans med prisbelönta krönikören, författaren, programledaren och debattören Alexandra.

En söndag med Alexandra Pascalidou.

The art of reading minds - Möt Henrik Fexeus.

Mentalist. Mästermanipulatör. Psykologisk illusionist. Författare. Föreläsare. Programledare. Men vem är han egentligen? Söndag 20 oktober kl. 12.45 – 13.45 är det föreläsning i caféet. Det är bokutdelning med anledning av Henrik Fexeus boksläpp och besök i New York.

I samband med julmarknaden 22-24 november behövs det många händer. Kom och var med!

Volontär på julmarknaden

The exhibition SILENCE - A SERENE LIFE. 14th of September until 13th of October. Opening of the show 14th of September at 12 pm until 2pm.

SILENCE - A life in stillness / serenity

Störst av allt är kärleken. Höst, vinter, vår eller sommar. Alla möjligheter finns. Boka ert bröllop och resa idag!

Säg JA till varandra under 2019 eller 2020.

Välkommen som medlem/stödmedlem i Svenska kyrkan New York. Tack vare dig kan 48e gatan vara en oas för svenskar utomlands.

Tack vare dig!

Julmarknad/Christmas Fair

22-24 november 2019 öppnas portarna till en av årets största högtider. Julmarknad i Svenska kyrkan. Welcome to visit our annual Swedish Christmas Fair on the 22nd through the 24rd of November.

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg