En oas i storstadsvimlet på 5 East 48th Street.

Välkommen hem!
Till Svenska kyrkan i New York är du alltid välkommen.
Som bofast eller tillfällig besökare i New York hittar du ditt andra hem här.
Hit kan du komma och fira gudstjänst, läsa svenska böcker och tidningar, fika, samtala, låna gratis wifi, leka, tända ljus i kapellet eller delta i någon av alla mötesplatser som erbjuds. Här finns något för alla.

21 februari tar vi Fasta på fastan. Joachim leder oss i tema kring fastan.

Träffpunkt

21 februari tar vi Fasta på fastan. Joachim leder oss i tema kring fastan.

Välkommen att njuta av spännande urbana fotografier av konstnären Bissera Antikarov under januari och februari.

Konstutställning / Art Exhibit

An American Scandinavian Society Cultural Grant is designed to help artists like you support your creative visions!

Are you a creative artist with Scandinavian roots and interests?

Rivstarta våren med marknad i kyrkan på palmsöndagen. / Welcome to this years Spring Market.

Vårmarknad

Under mars månad ställer Stig Knutsson ut sina tavlor. Vernissage för utställningen är 3 mars kl. 12-16.

Konstutställning / Art exhibit

Njut av en varm macka med coleslaw för $5. Mums!

Nyhet i caféet!

Njut av en varm macka med coleslaw för $5. Mums!

Välkommen att bli med i barnkören.

Tycker ditt barn om att sjunga?

Välkommen att bli med i barnkören.

Det är ny termin. Välkommen att komma med i kyrkokören.

Tycker du om att sjunga?

Det är ny termin. Välkommen att komma med i kyrkokören.

Medlemskapet utgör själva grunden för kyrkans verksamhet. Tack vare dig kan vi vara vi kyrka och församling i New York.

Medlemskap

Tack vare dig finns Svenska kyrkan i New York.

Stöd till församlingen / Support Church of Sweden

Tack vare dig finns Svenska kyrkan i New York.

Gifta sig i New York

I Svenska kyrkan i New York finns något för alla.
Musik, fika, samtal, gemenskap och tro.

Mötesplatser

I Svenska kyrkan i New York finns något för alla. Musik, fika, samtal, gemenskap och tro.

Vi har fått en ny ordförande i kyrkorådet.

Nytt från kyrkorådet

Vi har fått en ny ordförande i kyrkorådet. Anders Holst har lämnat över stafettpinnen till Hampus Thofte, tidigare vice ordförande.

Din insats behövs i kyrkan!

Volontäruppdrag i kyrkan

Din insats behövs i kyrkan!

Här hittar du olika länkar du kan ha nytta av. Hotell och vandrarhem, organisationer, restauranger, svenskundervisning och mycket annat med svenska förtecken.

Allt om New York

Den senaste informationen om vad som händer i kyrkan får du lättast genom nyhetsbrevet som kommer en gång i månaden.

Månadsbrev

Ensamheten försöker fånga dig, men i själva verket driver hon ut oss, att göra fotspår i sanden. Vi, som går i öknen, vi ska se varandras fotspår, höra varandras röster som viskningar i vinden. Läs Charlotte Frycklunds tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

Telefontider och Öppettider

Kyrkans telefon är öppen måndag, tisdag, torsdag, fredag kl. 9-18. Onsdagar är den öppen kl. 12-18.
Du kan få svar på dina frågor, boka dop och vigslar, boka lokaler etc.
Telefon: +1 (212) 832 84 43

Kyrkan är öppen för besök måndag-fredag kl. 12-18 och lördag-söndag kl. 12-16.
5 East 48th Street är adressen, mellan Madison och 5e avenyn.