Foto: Michael Skoglund

Svenska Kyrkan i New York

Du hittar oss på 5 East 48th Street

Välkommen till Svenska Kyrkan New York

Kyrka och café har stängt tills vidare pga renovering. På söndagar kl 11 firar vi till och med söndagen den 15 oktober gudstjänst tillsammans i Norska sjömanskyrkan på 317 E 52nd St. Svensk personal finns på plats och deltar i gudstjänsten. Söndagen den 22 oktober planerar vi att åter fira gudstjänst på 5 E 48th St. Den 22 oktober börjar också Luciaövningar för både barn och vuxenkör.

För information om Bröllop, Dop, Minnesceremoni, Barn- och Konfirmationsgrupper samt övriga frågor - vänligen ta kontakt med kyrkan via telefon 347-741-9000 eller E-post newyork@svenskakyrkan.se

Luciakören börjar öva söndagen den 22 oktober. Barnkör kl 1-1.45 pm. Vuxenkör kl 2-3.30 pm.

Kontakta Ann-Sofie via E-post för att vara med i Luciakören: ann-sofie.scherman@svenskakyrkan.se

Luciafirande sker lördagen den 9 december, kl 3.30 pm och kl 6 pm. Biljetter börjar säljas i samband med julshop i november.

Bröllop, Dop, Konfirmation, och Minnesceremoni/Begravning

Livets händelser är stora och viktiga markeringar

Bild: Pixabay

Café & Bibliotek

Välkommen till Svenska kyrkans café. Ta en paus från New Yorks puls och njut av en kopp kaffe. För närvarande är Cafedelen i källardelen, gå genom hallen in och ta trappan ner.

Utställningar / Exhibition

Welcome to have your art exhibition in Church of Sweden.

Hyra lokal/Rent our venues

Do you need a space in the heart of midtown for your event?

Allt om New York

Här hittar du olika länkar du kan ha nytta av. Hotell och vandrarhem, organisationer, restauranger, svenskundervisning och mycket annat med svenska förtecken.

Mötesplatser

I Svenska kyrkan i New York finns något för alla. Musik, körsång, barngrupper, fika, samtal, gemenskap och tro.

Information about the church

Church of Sweden New York.

Om kyrkan

Här kan du hitta information om Svenska kyrkan i New York

Samtal och stöd

Välkommen att höra av dig om du vill boka tid för samtal.

En kirurg med munskydd i ansiktet.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Vad som blev uppenbart i detta cancerkaos, var hur full världen var av Guds änglar i människokostym. En strid ström av människor hörde av sig, människor som bad för dem, som ställde upp med snöskottning, skjutsningar, att handla och så vidare." Läs tankar inför helgen.

Gudstjänster i nordöstra USA

"Där två eller tre är samlade i mitt namn är jag mitt ibland dem." Matt 18:20

Dataskyddsförordningen - GDPR

Den 25 maj 2018 trädde den nya Dataskyddsförordningen i kraft, även kallad GDPR (General Data Protection Regulation). Den nya förordningen gäller i hela EU och syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter.