Svenska kyrkan i New York Besöksadress: 5 East 48th Street, - New York, NY-10017, US Telefon: +1(212)8328443 E-post till Svenska kyrkan i New York

En oas i storstadsvimlet på 5 East 48th Street.

Välkommen hem! Till Svenska kyrkan i New York är du alltid välkommen.
Som bofast eller tillfällig besökare i New York hittar du ditt andra hem här. Hit kan du komma och fira gudstjänst, läsa svenska böcker och tidningar, fika, samtala, låna gratis internet, leka, tända ljus eller delta i någon av alla aktiviter som erbjuds. Här finns något för alla.

Kyrkan är stängd 24 november pga Thanksgiving.

The Church is closed on thanksgiving, the 24th of november.

Hon kommer med ljus i sitt hår, med värme och hopp.

Lucia

Hon kommer med ljus i sitt hår, med värme och hopp. Den 16 december 2017 firas årets Lucia. Nu går det också att köpa biljetter online.

Vilken julmarknad vi fick uppleva. Här kan du se bilder och läsa mer om hur det var på årets julbasaren.

Tack för årets julbasar!

Den 7 december kl. 12.00 bjuds du in till terminens sista torsdagssoppa. Då serveras det hemmagjord risgrynsgröt.

Torsdagssoppa blir torsdagsgröt

I barn-föräldragruppen och kyrkans barntimmar har familjer möjlighet att träffa andra barn och vuxna i kyrkan.

Barnverksamhet

Nu behöver församlingen fler personer som kan hjälpa till att baka bullar till kyrkans café. Du kan baka i kyrkans kök eller baka hemma och ta med dig. Ta kontakt med kyrkans personal. Bli kanelbulle-bagare!

En kanelbulle-bagare, här bor i staden.

Vi har fått en ny ordförande i kyrkorådet.

Nytt från kyrkorådet

Vi har fått en ny ordförande i kyrkorådet. Anders Holst har lämnat över stafettpinnen till Hampus Thofte, tidigare vice ordförande.

Gifta sig i New York

Här hittar du olika länkar du kan ha nytta av. Hotell och vandrarhem, organisationer, restauranger, svenskundervisning och mycket annat med svenska förtecken.

Allt om New York

Den senaste informationen om vad som händer i kyrkan får du lättast genom nyhetsbrevet som kommer en gång i månaden.

Månadsbrev

I Svenska kyrkan i New York finns något för alla.
Musik, fika, samtal, gemenskap och tro.

Mötesplatser

I Svenska kyrkan i New York finns något för alla. Musik, fika, samtal, gemenskap och tro.

Utställningar

Behöver du en lokal för ditt möte eller event?

Hyra lokal/Rent our venues

Behöver du en lokal för ditt möte eller event?

Läs Felix Egegrens tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

Jag tror och hoppas på att Gud är den som ser världen som den är och ser mig sådan jag är, på gott och ont. Jag tror och hoppas på att Gud är rättvis och rättfärdig och att Gud förväntar sig rättvisa och rättfärdighet, sanning och godhet av mig. Läs Felix Egegrens tankar inför helgen.

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

Telefontider och Öppettider

Kyrkans telefon är öppen måndag, tisdag, torsdag, fredag kl. 9-18. Onsdagar är den öppen kl. 12-18.
Du kan få svar på dina frågor, boka dop och vigslar, boka lokaler etc.
Telefon: +1 (212) 832 84 43

Kyrkan är öppen för besök måndag-fredag kl. 12-18 och lördag-söndag kl. 12-16.
5 East 48th Street är adressen, mellan Madison och 5e avenyn.

Din insats behövs i kyrkan!

Volontär

Din insats behövs i kyrkan!