Svenska kyrkan i New York Besöksadress: 5 East 48th Street, - New York, NY-10017, US Telefon: +1(212)8328443 E-post till Svenska kyrkan i New York

En oas i storstadsvimlet på 5 East 48th Street.

Välkommen hem! Till Svenska kyrkan i New York är du alltid välkommen.
Som bofast eller tillfällig besökare i New York hittar du ditt andra hem här. Hit kan du komma och fira gudstjänst, läsa svenska böcker och tidningar, fika, samtala, låna gratis internet, leka, tända ljus eller delta i någon av alla aktiviter som erbjuds. Här finns något för alla.

Hon kommer med ljus i sitt hår, med värme och hopp.

Svensk Lucia i New York

Hon kommer med ljus i sitt hår, med värme och hopp. Den 16 december 2017 firas årets Lucia. Nu går det också att köpa biljetter online.

Har du glömt att införskaffa en adventskalender? Inga problem! Du kan öppna luckor i församlingens kalender.

Adventskalender

Onsdag 13 december kl. 18-21 träffas unga svenskar för att julmysa.

Julmys med Ung svensk

Onsdag 13 december kl. 18-21 träffas unga svenskar för att julmysa.

I Washington, Chicago och Philadelphia firas det också advent och jul.

Advent och jul på andra platser

I Washington, Chicago och Philadelphia firas det också advent och jul.

Välkommen att fira den 24 & 25 december tillsammans i kyrkan.

Julfirande i kyrkan

Välkommen att fira den 24 & 25 december tillsammans i kyrkan.

Vilken julmarknad vi fick uppleva. Här kan du se bilder och läsa mer om hur det var på årets julbasar.

Tack för årets julbasar!

Har du tänt din adventsstjärna och börjat förbereda dig inför julen? Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes. Ordet advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma.

Advent

Boyet har växt upp på en soptipp i Manilla. Han drömmer om att hjälpa andra gatubarn. Låt barnens röster höras! Låt deras önskningar om framtiden gå i uppfyllelse.  I årets julkampanj kämpar vi tillsammans för alla barns rätt till ett tryggt liv. #jagärettliv

Jag är ett liv!

Boyet har växt upp på en soptipp i Manilla. Han drömmer om att hjälpa andra gatubarn. Låt barnens röster höras! Låt deras önskningar om framtiden gå i uppfyllelse. I årets julkampanj kämpar vi tillsammans för alla barns rätt till ett tryggt liv. #jagärettliv

Handla i gåvoshopen! Du får ett gåvobevis där du kan skriva en personlig hälsning. 405 kronor räcker till att ge ett barn skolmaterial, mellanmål och lunch under en termin på Filippinerna.

Ge en riktigt viktig julgåva!

Nu behöver församlingen fler personer som kan hjälpa till att baka bullar till kyrkans café. Du kan baka i kyrkans kök eller baka hemma och ta med dig. Ta kontakt med kyrkans personal. Bli kanelbulle-bagare!

En kanelbulle-bagare, här bor i staden.

Vi har fått en ny ordförande i kyrkorådet.

Nytt från kyrkorådet

Vi har fått en ny ordförande i kyrkorådet. Anders Holst har lämnat över stafettpinnen till Hampus Thofte, tidigare vice ordförande.

Gifta sig i New York

Här hittar du olika länkar du kan ha nytta av. Hotell och vandrarhem, organisationer, restauranger, svenskundervisning och mycket annat med svenska förtecken.

Allt om New York

Den senaste informationen om vad som händer i kyrkan får du lättast genom nyhetsbrevet som kommer en gång i månaden.

Månadsbrev

I Svenska kyrkan i New York finns något för alla.
Musik, fika, samtal, gemenskap och tro.

Mötesplatser

I Svenska kyrkan i New York finns något för alla. Musik, fika, samtal, gemenskap och tro.

Utställningar

Behöver du en lokal för ditt möte eller event?

Hyra lokal/Rent our venues

Behöver du en lokal för ditt möte eller event?

Läs Agneta Holmströms tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

När ångest, rådlöshet och skräck griper oss pratar Jesus om att vår befrielse närmar sig, att Guds rike är nära. Vi behöver inte krypa ihop i rädsla. Läs Agneta Holmströms tankar inför helgen.

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

Telefontider och Öppettider

Kyrkans telefon är öppen måndag, tisdag, torsdag, fredag kl. 9-18. Onsdagar är den öppen kl. 12-18.
Du kan få svar på dina frågor, boka dop och vigslar, boka lokaler etc.
Telefon: +1 (212) 832 84 43

Kyrkan är öppen för besök måndag-fredag kl. 12-18 och lördag-söndag kl. 12-16.
5 East 48th Street är adressen, mellan Madison och 5e avenyn.

Din insats behövs i kyrkan!

Volontär

Din insats behövs i kyrkan!