Gifta sig i New York

Bröllop är fest! Ett minne för livet. Svenska kyrkan i New York ringer gärna i bröllopsklockor! Välkommen att fira er vigsel i kyrkan.

Att vigas eller ingå äktenskap är ett sätt att offentligt säga ja till varandra och ett liv tillsammans. Vigselakten i sig är en symbolhandling där vi som par lovar att vi vill älska och satsa helhjärtat på varandra hela livet. Vi ber att kärleken alltid ska finnas mellan oss. Gud är kärleken och all kärlek har ytterst sitt ursprung i Gud.

Svenska kyrkan i New York har vigselrätt enligt amerikansk lag, vilket innebär att svenska medborgare kan ingå äktenskap enligt Svenska kyrkans ordning och amerikansk lag. Vigseln är juridiskt giltig överallt.

Vi erbjuder också en ceremoni för er som vill förnya era vigsellöften.

Störst av allt är kärleken

1 Kor. 13.
Bild: Karl Rabe

Hjälp kyrkan att servera svenskt kaffe

I New York är det svårt att få tag på svenskt kaffe. Om du har lust får du gärna ta med dig några paket svenskrostat bryggkaffe hit.

Ahlgrens bilar blir vi också glada för eftersom det inte säljs i USA.