Svenska kyrkan i New York Besöksadress: 5 East 48th Street, - New York, NY-10017, US Telefon: +1(212)8328443 E-post till Svenska kyrkan i New York Webbplats

Läs mer här!

Välkommen till konfirmation i Svenska kyrkan i New York

Att konfirmeras är att göra en slags resa. En resa som inte kräver något pass eller kamera, utan en resa som handlar om att få fundera över livets stora frågor i gemenskap med andra.

Konfirmandtidens frågor handlar om allt mellan himmel och jord. Finns Gud - och är Gud i så fall en han eller hon? Vem är Jesus? Varför gör livet så ont ibland? Vad händer när man dör? Finns det en evighet någonstans bortom molnen? Vad är kärlek - en känsla eller en kraft? Hur vet man vad man vill göra i sitt liv?

Alla dessa frågor är funderingar som människor kan undra över. Konfirmandtiden är en chans att få gå djupare in i dessa frågor tillsammans med andra. Konfirmationstiden är en möjlighet för dig att i skratt och gemenskap få växa och mogna och få nya vänner.

Konfirmationen är en bekräftelse av ditt dop. I Guds ögon är alla människor värdefulla. Konfirmationen är ett sätt att bekräfta detta för just dig. Är du inte döpt så kan du bli det under konfirmandtiden.

Enligt kyrkans riktlinjer ska man fylla 15 året då man ska konfirmeras, och vi erbjuder alla mellan 14-17 att anmäla sig till vår läsning.

Under 2017/18 öppnar vi upp för en konfirmationsgrupp, men vill du konfirmeras med enskild undervisning som vuxen kan du höra av dig till Joachim Franzén

Åt mig har getts all makt i himmelen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärljungar: döp dem i Faderns, Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut.

Matt 28:18-20