Fira ett nytt liv eller en start på ett nytt liv. Fira dopets glädje och gåva.

Dopet firas som en del i söndagens gudstjänst eller som en enskild dopgudstjänst.

Vill du döpas eller låta ditt barn bli döpt - kontakta församlingen för att boka tid. Före dopet träffar ni prästen för ett dopsamtal över en enkel fika och går igenom dopordningen. Ingen avgift tas ut för dop, men vi önskar att ni är/blir medlemmar i Svenska kyrkan i New York. Vill ni får ni gärna ge en donation till församlingen i samband med dopet.

Folk kom till Jesus med barn för att han skulle röra dem. Men lärjungarna visade bort dem. När Jesus såg det blev han förargad och sa: ”Låt barnen komma hit till mig och hindra dem inte. Guds rike tillhör sådana som de. Sannerligen, den som inte tar emot Guds rike som ett barn kommer aldrig dit in.” Och han tog dem i famnen, lade händerna på dem och välsignade dem.

Markusevangeliet 10:13-16

I vår kyrka döps både barn, ungdomar och vuxna. Genom att döpas blir du medlem i Svenska kyrkan.

Boka dop genom att ringa till kontoret eller maila.

Telefontider och Öppettider

Kyrkans telefon +1 (212) 832 84 43 är öppen
Måndag-fredag kl. 9.00-18.00.
Du kan få svar på dina frågor, boka dop och vigslar, boka lokaler etc.

Kyrkan och caféet är öppna
Måndag-fredag kl. 12.00-18.00
Lördag-söndag kl. 12.00-16.00

The office is open Monday-Friday 09am-6pm.
Call +1 (212) 832 84 43.

The church is open for visitors Monday-Friday 12pm-6pm and Saturday-Sunday 12pm-4pm.