Foto: Pixabay

För att boka

När kan vi gifta oss?

Under 2022 är kyrkans vigseltider normalt på fredagar och lördagar, men vi är flexibla. Ta kontakt med kontoret för att bolla datum om när ni vill gifta er.
Vi är glada för alla som vill gifta sig och fira sin kärlek i kyrkans vackra kapell eller annan plats ni önskar.

Hur bokar vi vår vigsel/löftesceremoni?

Ring till oss på telefon +1 (212) 832-8443. Våra telefontider är mån-sön kl. 9.00-18.00. 

Observera tidskillnaden på 6 timmar – New York är 6 timmar efter svensk tid. Om vi inte svarar så försök igen lite senare. 

Innan ni bekräftar er resa, kontrollera att det finns ledig vigseltid i Svenska kyrkan New York. Ring alltid före ni bokar flygresan.

Svenska Kyrkan New York tar ut en avgift för att gifta sig. Vilket är vässentligt för att Svenska Kyrkan New York ska kunna finnas. Tack för er generösa donation och att ni vill gifta er i Svenska Kyrkan New York. 

Vigselsamtal

Ca två veckor innan vill vi att ni ringer oss för att boka in ett vigselsamtal med prästen som ska viga er. Detta samtal har vi i kyrkan när ni kommer till New York. Vi pratar igenom cermonin och lär känna varandra.

Vilka dokument behövs

Om någon av er är folkbokförd i Sverige och medlem i svenska kyrkan så efterfråga en "Vigselblankett" från er hemförsamling i Sverige. 

Vässentligt är också att ansöka om en ”Marriage License” från City Clerk i New York. Detta dokument är nödvändigt för att ni ska kunna vigas här i New York State. Under Covid har City Clerk börjat kräva att man bokar tid i förväg. Tillgängliga tider annonseras efterhand ungefär 2-4 veckor i förväg och därför är det viktigt att hålla noga uppsikt efter en tid som passar er.

Se länk: https://clerkscheduler.cityofnewyork.us/s/MarriageLicense

Om ni behöver hjälp så Eposta: newyork@swedishchurch.net eller ring +1 (212) 832-8443

På dagen för ert inbokade möte måste ni båda personligen uppsöka kontoret hos THE CITY CLERK.
Gå till The City Clerk, 141 Worth Street på södra Manhattan. För öppettider och färdbeskrivning, klicka här

Marriage License kostar för närvarande $35 och detta betalas med kreditkort hos City Clerk.  Ni måste kunna identifiera er så tag med pass. Om någon av er varit gift tidigare behöver ni ta med ett personbevis på engelska där det står att du är skild.

Marriage License utfärdas omgående och är giltig i 60 dagar. Er vigsel kan dock ske först 24 timmar efter att Marriage Licence utfärdats. Gå därför dit senast morgonen dagen före er vigseldag! Glöm inte kreditkort och pass.

Efter vigseln kommer ni att få ett vigselbevis av prästen. Ett Marriage Certificate kommer också att sändas hem till er i Sverige från Marriage License Bureau. Observera att det kan ta upp till 10 veckor innan detta intyg kommer till er hemadress. 

Numera kan man också fylla i formuläret på nätet för att spara tid på City Clerk. Gå till City Clerk's hemsida och klicka på ”Online Forms”. Glöm inte att skriva ut och ta med pappret med "Confirmation Number".

Hur blir vigseln registrerad i Sverige?

Ni måste själva ordna med registreringen av ert äktenskap i Sverige. När ni fått intyget från City Clerk tar ni med er det till ert lokala skattekontor för registrering. Först då blir äktenskapet registrerat i Sverige. Eventuell namnändring sker först när äktenskapet är registrerat.

Vittnen

Om ni planerar att vigas utan gäster närvarande bistår vi med vittnen till vigseln.

Förnyelse av vigsellöften

Många vill gärna återuppleva sin vigselakt och stärka sin relation genom att förnya sina vigsellöften. Vi har självklart en ordning för detta som inte avviker speciellt mycket från den ordinarie vigselordningen.  Vi tar gärna emot bokningar på samma sätt som för vigslar. Det behövs inga dokument eller vittnen, men däremot önskar vi ett samtal inför ceremonin precis som inför en vigsel.

Varje vigsel/löftesceremoni är en fest!

Ring oss för att se vilka tider som finns lediga samt boka tid.
Vårt telefonnummer är +1 (212) 832-8443.

Regler för inresa i USA

Till sist. Glöm inte att ni måste ansöka om elektroniskt inresetillståndinnan ni reser till USA. För mer info, se nedan.

Elektroniskt inresetillstånd

ELEKTRONISKT INRESETILLSTÅND VIA NÄTET - till er som tänker besöka USA: