Tack vare dig!

Välkommen som medlem/stödmedlem i Svenska kyrkan New York. Tack vare dig kan 48e gatan vara en oas för svenskar utomlands.

VARFÖR?

Tvärtemot vad många tror har Svenska kyrkan i New York inga bidrag för att finansiera större delen av sin verksamhet. Visserligen bidrar Svenska kyrkan i utlandet (SKUT) med lön för den utsända personalen (kyrkoherde, musiker och präst) men all verksamhet, lokalanställdas löner, kyrkobyggnaden och underhåll finansieras helt och hållet av medlemskap, lokala donationer, caféintäkter och kollekter.

Flyttar du utomlands från Sverige och inte längre är folkbokförd och betalar skatt i Sverige upphör du samtidigt att betala kyrkoavgift till Svenska kyrkan eftersom den samlas in genom den svenska skattsedeln. För att bidra till Svenska kyrkan i New Yorks arbete är det möjligt att bli stödmedlem hos församling och/eller ge en donation, för den som har möjlighet.

HUR?

Medlem blir du online via kyrkans medlemssystem eller i kyrkans café.
Medlemsskapet räcker ett år från dagen du betalar ditt medlemskap.

Familj: $150
Enskild: $100

Som medlem i församlingen…

• får du medlemspris till aktiviteter & event.
  • får du 10% på alla köp i caféet.
  • har du rösträtt att påverka kyrkostämman och bli förtroendevald i kyrkoråd.
  • bidrar du till verksamheten.

Bor du i sverige?

Inget problem! Du kan bli medlem även om du inte bor i New York, då ses ditt medlemsskap som ett stödmedlemskap. Du kan också ge en donation. Både stödmedlemskap och donation gör du via kyrkans medlemssidor. Alla bidrag bidrar till att församlingen kan vara en oas i New York.