', 'auto', { 'name': 'localTracker' }); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('require', 'GTM-MGTB4GW'); ga('send', 'pageview', '/norge/545826'); ga('localTracker.send', 'pageview', '/norge/545826');

Välkommen hem! Svenska kyrkan i Norge är en plats där du alltid är välkommen. Som bofast eller tillfällig besökare i Norge hittar du ditt andra hem här. Hit kan du komma och fira gudstjänst, träffa nya och gamla vänner, fika eller delta i några av alla aktiviteterna som erbjuds.

Församlingens präster och diakoner är tillgängliga för alla sorters samtal på telefon. Detta är en tid som väcker mycket oro och frågor och vi vill fortsätta vara tillgänglig för att möta människor i olika former av utsatthet. Vi förespråkar samtal per telefon, SKYPE eller liknande, och uppmanar alla att undvika resor och utsätta sig och andra för smittospridningsrisk, men präster och diakon kommer vara tillgängliga för enskilda samtal i trängande fall där samtal via andra medier inte är möjliga.
Vi får upprätthålla en bönegemenskap med varandra på distans, var och en där vi är; någon av medarbetarna som är i tjänst kommer finnas i kyrkorummet för att där personligen be och tända ljus vid de tider som normalt sett är gudstjänsttider. Genom sociala medier vill vi genomföra ett fortsatt gudstjänstfirande.

Expeditionen kommer hållas stängd men du är välkommen att ringa mån-fre mellan kl. 09.00-12.00. Tel: 23 35 32 50

Kontakta oss gärna via mail eller i brådskande fall på jour tel. 46944842.

Önskar du samtala med präst eller diakon

Karin, präst. Tel: 45 39 62 51
Kristina, diakon. tel:  45 91 53 23
Per Anders, präst. tel: 97 03 14 92

Adress: Hammersborg torg 8 B, 0179 Oslo.

Vill du ha nyhetsbrevet och församlingens magasin INTRYCK?
 Fyll i din information här.

Vi kan fira påsk, var vi än befinner oss. Vi har olika förutsättningar, olika tillgång till nätet eller litteratur, så tipsen nedan är just bara tips och exempel. Du kan säkert komma på många andra sätt att fira påsk.

Fira påsk enskilt och tillsammans – trots distans

Längtar du efter kulturell stimulans? Kom med i Maggans digitala bokklubb

Maggans digitala bokklubb

Längtar du efter kulturell stimulans? Kom med i Maggans digitala bokklubb

Kyrkan i hela världen fortsätter att ”be och arbeta” -  på de sätt som är möjliga. Trots att den offentliga verksamheten och alla samlingar är inställda finns präster, diakon och andra medarbetare tillhands för den enskilde som önskar  förbön, samtal eller att någon tänder ett ljus för dig i Margaretakyrkan.

Förbön

Kyrkan i hela världen fortsätter att ”be och arbeta” - på de sätt som är möjliga. Trots att den offentliga verksamheten och alla samlingar är inställda finns präster, diakon och andra medarbetare tillhands för den enskilde som önskar förbön, samtal eller att någon tänder ett ljus för dig i Margaretakyrkan.

När vi tänder ljus är det mer som sker. Det är hoppet som tänds och en bön för den som har det svårt.

Ljuständning

Att ha någon att prata med är ett mänskligt behov. Du är välkommen att prata om det du själv tycker känns viktigt just nu. Du är välkommen att boka tid för samtal här i kyrkan, via telefon eller ”Walk and talk”. Vid samtal i kyrkan eller under ”Walk and talk”.

Någon att prata med

Här samlas alla filmer från Svenska kyrkan i Norge.

Reflektioner och gudstjänster- i din skärm.

Här samlas alla filmer från Svenska kyrkan i Norge.

Information med anledning av coronaviruset (COVID-19)

Svenska kyrkan i Norge följer noga Folkehelseinstituttets råd och riktlinjer. Därför har det beslutats (12/3) att samtliga offentliga samlingar ställs in. Här kan du läsa Svenska kyrkan i Norges rutiner i och med coronaviruset.