Konfirmation

Konfirmataion är för dig som är nyfiken på livet och som vill veta mer om den kristna tron. Den är för dig som vill veta vad tro kan vara, som vill undra tillsammans med andra och som vill träffa nya kompisar att ha kul med.

Är du en av de som vill bli konfirmerad i Margaretakyrkan under 2019-2020? Konfirmationen är en upptäcktsresa som ger möjlighet att tillsammans med andra ungdommar och vuxna få upptäcka och söka svar på de stora frågorna om livet, vem jag själv är och vad jag tror på.

Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är konstiga eller knäppa, du kan fråga precis vad du vill.

Något för dig?
Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått fundera på frågor som du tycker är viktiga, att du fått många nya kompisar,  haft en jätterolig tid och lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen.

Vill du konfirmera dig 2019-2020?
Uppstart i Oslo är i början av oktober. Konfirmationstiden kommer eventuellt avslutas med en lägerresa till England i augusti 2020.

Bild: Frida Johansson

Vad är konfirmation?
Konfirmationen är en bekräftelse av ditt dop. I Guds ögon är alla människor värdefulla. Konfirmationen är ett sätt att bekräfta detta för just dig. Är du inte döpt innan har du möjlighet att göra det under konfirmationstiden.

Konfirmationsträffarna handlar om trosfrågor som vem Jesus är, vad som står i Bibeln och vem Gud kan vara. Det handlar också om grundläggande mänskliga frågor till exempel om vad som är rätt och orätt, om vänskap, kärlek, meningen med livet och vårt ansvar för miljön.

Vi träffas för att prata, skratta, leka, skapa, fira gudstjänst och upptäcka tillsammans. Under konfirmandtiden får du möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror.

Konfirmation är något som Svenska kyrkan i Norge erbjuder hela Norge.
Om du bor på annan ort än Oslo med omnejd kan du kontakta Anna Runesson för mer information.

Kostar det något?
Konfirmationsundervisning i Svenska kyrkan i Norge är gratis. Du får en egen bibel och psalmbok.

Vuxenkonfirmation i Margaretakyrkan
Du som inte hade intresse för att konfirmeras som ung, eller aldrig blev erbjuden möjligheten, är välkommen att konfirmeras som vuxen. Enskilt eller i grupp möts vi till samtal om tro och liv, och därefter sker själva konfirmationen vid en gudstjänst.

Bild: Alex & Martin /Ikon

Är du nyfiken på att veta mer om den kristna tron och möjligheten att konfirmeras, hör av dig till Per Anders.

Vill du veta mer? Har du frågor? Vill du bli konfirmand?
Kontakta:

Per Anders Sandgren