Konfirmation

Konfirmation är för dig som är nyfiken på livet, vill veta mer om kristen tro, om vad tro kan betyda för just dig och träffa nya människor att ha kul med.

Varför ska jag bli konfirmand?
För att konfirmationen är en upptäcktsresa som ger möjlighet att tillsammans med vuxna och andra ungdomar få brottas med och söka svar på de stora frågorna om livet, vem jag själv är och vad jag tror på.

Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått fundera på frågor som du tycker är viktiga tillsammans med andra, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen.

Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är konstiga eller knäppa, du kan fråga precis vad du vill.

Kanske blev du mer nyfiken på kyrkan och kristen tro, och vill fortsätta i en ungdomsgrupp eller som ung konfirmandledare. Eller så var inte kristen tro något för dig, men nu du vet vad det handlar om.

Bild: Frida Johansson

Vad är konfirmation?
Konfirmationen är en bekräftelse av ditt dop. I Guds ögon är alla människor värdefulla. Konfirmationen är ett sätt att bekräfta detta för just dig. Är du inte döpt innan har du möjlighet att göra det under konfirmationstiden.

Konfirmationsträffarna handlar om trosfrågor som vem Jesus är, vad som står i Bibeln och vem Gud kan vara. Det handlar också om grundläggande mänskliga frågor till exempel om vad som är rätt och orätt, om vänskap, kärlek, meningen med livet och vårt ansvar för miljön.

Vi träffas för att prata, skratta, leka, skapa, fira gudstjänst och upptäcka tillsammans. Under konfirmandtiden får du möjlighet att fundera över vem du är och vad du tror.

Konfirmation är något som Svenska kyrkan i Norge erbjuder hela Norge.
Om du bor på annan ort än Oslo med omnejd kan du kontakta Anna Runesson för mer information.

Kostar det något?
Konfirmationsundervisning i Svenska kyrkan i Norge är gratis. Du får en egen bibel och psalmbok.

Konfirmation för unga i Margaretakyrkan
Konfirmandtiden startar i oktober för dig som är 14-15 år. Gruppen träffas ungefär varannan söndag under vårterminen. Dessutom åker gruppen på läger i några dagar. Konfirmandtiden avslutas med en konfirmationsgudstjänst i mitten av mars.

Det brukar bli en härlig grupp som trivs gott med varandra och församlingen. Flera av de senaste årens konfirmander är unga ledare i församlingen just nu.

Bild: Alex & Martin /Ikon

Prästen Per Anders Sandgren leder konfirmationstiden. Kontakta honom för mer information eller om du vill annmäla dig som konfirmand.

Vuxenkonfirmation i Margaretakyrkan
Du som inte hade intresse för att konfirmeras som ung, eller aldrig blev erbjuden möjligheten, är välkommen att konfirmeras som vuxen. Enskilt eller i grupp möts vi till samtal om tro och liv, och därefter sker själva konfirmationen vid en gudstjänst.

Är du nyfiken på att veta mer om den kristna tron och möjligheten att konfirmeras, hör av dig till Per Anders.

Vill du veta mer? Har du frågor? Vill du bli konfirmand?
Kontakta:

Per Anders Sandgren