Kristendomens högtider

Inom kristendomen finns det många högtider. Kristendomens viktigaste högtider är jul, påsk och pingst. De flesta av årets högtider kretsar kring händelser i Jesu liv, men det finns också högtider som lyfter fram helgon, martyrer och apostlar.

Trefaldighetstiden är veckorna mellan pingst och domssöndagen i november. Trefaldighetstiden handlar om att lära känna Gud och växa som människa.

Trefaldighetstiden

Kyrkoårets helgdagar har ofta teman som lyfter händelser i Jesu liv, som till exempel julen då Jesus föddes och påsken då han dog och uppstod. Dessutom finns det helgdagar som lyfter fram helgon, martyrer och apostlar. Dessa söndagars teman står i Evangelieboken under övriga helgdagar.

Övriga helgdagar