Att skriva en ansökan
Ansökan ska innehålla
- CV för den eller de som ska medverka.
- Projektplan och budget. Om projektets totala budget är större än stipendiet är det viktigt att du preciserar vad du ska använda stipendiet till. Ange också om du har eller söker finansiering från andra fonder eller bidragsgivare.
- En kort beskrivning av projektet. Vill du skicka in en längre beskrivning kan du bifoga den som en bilaga.
Du kan ladda upp bilagor som text-, bild- och ljudfiler. Använd något av standardformaten, till exempel Word, MP3, JPEG. Du kan också skicka länkar till Vimeo och liknande.
Vi tar bara emot digitala ansökningar och bilagor.
Ofullständiga ansökningar granskas ej. Vi tar heller inte emot sena ansökningar eller bilagor. Var därför ute i god tid.
Frågor om ansökan
Kontakta oss om du har frågor om kulturstipendierna.
E-post: kyrkokansliet.kulturstipendium@svenskakyrkan.se
Bedömning av projekt
En beredningsgrupp med sakkunniga från olika konstområden bedömer projekten utifrån flera kriterier:
- I första hand bedöms projekten utifrån konstnärlig kvalitet och existentiell relevans. Med existentiell relevans menar vi att stipendieprojektet anknyter till tros- och livsfrågor som är betydelsefulla för människans liv. Det kan vara verk som anknyter till den kristna traditionen och de bibliska berättelserna, men behöver inte vara det.
- I andra hand värdesätts strävan mot nya samverkansformer och långsiktig utveckling av dessa.
- I linje med Svenska kyrkans särskilda satsning på barn och unga ser vi gärna projekt som berör unga människors liv.
Information om beslut och utdelning av stipendier
Beslut tas i höst och stipendierna delas ut i oktober. Beslutet skickas ut i ett pressmeddelande och publiceras på webben. Du som har sökt stipendiet får information om beslutet via e-post.
Stipendiater ska redovisa hur stipendiet har använts
Du som får Svenska kyrkans kulturstipendium ska redovisa ditt projekt i en projektrapport. Du förväntas i någon form ange att projektet genomförts med stöd av Svenska kyrkan, till exempel i katalogtext, eftertexter och webbpresentationer.