Other languages with Google Translate

Sjunga i kör

Det finns någonting för alla. Det viktigaste är att du vill sjunga tillsammans med andra, oavsett om du prövat på tidigare eller ej. Kom, sjung och ha roligt!

Har du sjungit länge eller har du alltid längtar efter att få börja?

Inom svenska kyrkan så finns det flera sorters körer med olika inriktningar och för olika åldrar. Att vara med av någon av våra körer är gratis.

Varje år sjunger runt 100 000 personer i Svenska kyrkans mer än 5000 körer.  Körer finns på alla olika nivåer, för dig som har erfarenhet sedan tidigare och för dig som gillar att sjunga hemma. Det finns möjlighet för dig att få utveckla din sångröst, uppträda och vara en del av gemenskapen som det innebär att sjunga i kör.

Är du nyfiken på hur det är att sjunga i kör? Eller testa att få sjunga i stans vackraste byggnader med den mäktigaste akustiken? Vilken kör skulle passa dig?

Titta efter vad just din församling erbjuder.

Att sjunga får dig att må bättre

Du blir gladare
Förutom att det är roligt att sjunga så frisätts dessutom må-bra-hormonet dopamin och oxytocin som gör oss lugnare.

Mindre stress
Både blodtrycket och vilopulsen tenderar att sjunka när du sjunger och speciellt när du sjunger i grupp.

Bättre andning
När du sjunger så lär du dig använda din magmuskulatur och det är samma muskler som du använder för att andas. En ökad medvetenheten kan räcka för att du ska få en lugnare och djupare andning.

Du lär dig njuta av nuet
Att sjunga kan göra att du får en starkare känsla av närvaro. Det gör det möjligt för dig att vara i nuet, något som vi ofta glömmer bort i den stressiga vardagen.

Källa: https://www.sverigeskorforbund.se/nyheter/korsang-rena-halsokuren