Foto: Linda Mickelsson /Ikon

Kirkkovuosi

Täältä löydät kirkkovuoden suuret juhlapyhät.

Pääsiäinen

Kiirastorstai

Hiljaisen viikon torstai on nimeltään kiirastorstai. Silloin Jeesus syö viimeisen kerran opetuslastensa kanssa.

Kalt träd reflekteras i vatten.

Pitkäperjantai

Pontius Pilatus kuulustelee Jeesusta. Hänet tuomitaan kuolemaan ja ristiinnaulitaan.

Påskliljor

Pääsiäinen

Pääsiäinen on kristillisen kirkon suurin juhlapyhä. Silloin juhlitaan Jeesuksen voittoa kuolemasta.

Enkeli ilmestyy opetuslapselle.

Toinen pääsiäispäivä

Jeesus ilmestyy kaikille opetuslapsille, mutta eri tavoin. Osa epäilee, onko ylösnousemus totta. Toiset haluavat nähdä todisteita. Kaikesta huolimatta Jeesus jää heidän luokseen.

Risti kohoaa maasta kohti sinivalkoista taivasta.

Helatorstai

Helatorstaina Jeesus jättää tämän maailman. Se tapahtuu 40 päivää sen jälkeen, kun Jeesus on noussut ylös kuolleista. Ennen lähtöään tästä maailmasta Jeesus lupaa olla aina meidän kanssamme.

Träd som blåser i vinden mot blå himmel.

Helluntai

Helluntai on Pyhän Hengen juhlapyhä. Silloin meitä muistutetaan siitä, että Jumala on meidän keskellämme ja asuu meissä. Pyhä Henki on Jumalan näkymätöntä läsnäoloa.