Himmeli-lehti

Himmeli on Ruotsin kirkon ruotsinsuomalainen lehti. Lue verkkojulkaisua tai lehden juttuja tältä sivulta.

HIMMELI

Himmelin verkkojuttuja

Hautakynttilöitä havunoksien keskellä

Kerran se kääntyy

Pian loistavat valot kaikkialla. Pyhäinpäiväviikonloppu aloittaa ajan, jolloin valaisemme pimeyden.

Mies katsoo kameraan ja hymyilee.

Elämää lähellä

Tony Mellgren on suomalaistaustainen hautausurakoitsija. Hän on tavannut työssään monia suomalaisia ja kokee tekevänsä elämänläheistä työtä.

Lapsikuoro laulaa kirkossa.

Musiikki hoitaa sielua

Ilossa ja suuressa surussa tarvitaan säveliä. Häissä musiikki on tärkeä ja ehkä vielä enemmän sillä on merkitystä hautajaisissa.

Människor i en digital kör sjunger.

Sinivalkoiset laulut maailmalta

Ulkosuomalaisten kuoro esittää Jukka Kuoppamäen Sininen ja valkoinen.

Kuvakollaasi, jossa sininen taivas ja viisi kuvaa kuorolaulajista.

Ulkosuomalaisten suurkuoro

Ulkosuomalaisten digitaalinen suurkuoro. Siinä kuullaan laulajia Euroopan ja Pohjois-Amerikan suomalaiskuoroista.

Pianisti flyygelin äärellä taustalla auringonlasku.

Finlandia

Ulkosuomalaisten suurkuoro esittää Finlandian. Säestäjänä Ruusmari Teppo.

Tårta med godis på.

Onnittelulaulu - Monia vuosia

Kuuntele kaunis onnittelulaulu ja laula mukana!

Tuula Polojärvi står i rosa mössa framför en tegelvägg och ler in i kameran.

Miksi olen Ruotsin kirkon jäsen?

Tuula Polojärvi kertoo, mitä kirkon jäsenyys hänelle merkitsee. Tuula berättar vad medlemskapet i Svenska kyrkan betyder för henne.

Enkelit laulavat pilven päällä.

Lasten filmejä Kyrkan-sovelluksesta

Tältä sivulta löydät animaatiot juhlapyhistä ja perhejuhlista suomeksi.

Ruotsinsuomalaista elämää

Himmeli on Ruotsin kirkon julkaisu.Se sisältää artikkeleita suomen-, ruotsin- ja meänkielellä. Se ilmestyy kaksi kertaa vuodessa keväällä ja syksyllä.

Himmeli kertoo elämästä ja ihmisistä maan ja taivaan välillä. Meistä kaikista Ruotsin kirkossa. Monikielisyyden ja eri kulttuuriperinteiden kirkko on avoin kaikille.

Tiedätkö mitä himmeli tarkoittaa? Himmeli on perinteinen, oljista tehty kattoriipus. Se otettiin ennen vanhaan esille suurina juhlapyhinä. Samaan tapaan Himmeli-lehti ilmestyy kevään ja syksyn suurten juhlapyhien alla.

Pyhä Henki laittaa meidät liikkeelle

Himmelin symboliikka on kaunis. Kuin oljekorret himmelissä, ihmisen elämä on sidoksissa toisiin ihmisiin. Yhdessä muodostamme jotain kaunista ja arvokasta. Ilmavirta liikuttaa himmeliä. Samalla tavoin Pyhä Henki laittaa meidät liikkeelle ja
Jumala kulkee kanssamme.