tornedalingarnas flagga-meänflaku

Meänkieli

Ruottin kirkko tarjoaa yhteenkuuluvuutta ja yhteisön missä sie saatat kohata muita ja syventyä uskossasti.

Tummaksi maalattu kirkko puiden keskellä

Pyhäinpäivän hartaus Haaparannalta

"Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä." Näin sanoo pappi Rolf Heikkinen. Nauhoitus Haaparannan kirkosta. Kuulet myös meänkieltä.

En präst tillsammans med faddrar välsignar ett dopbarn. Liten pojke tittar upp på prästen.

Kaste

Pieni lapsi on tullu mailmhaan. Sitä met haluama juhlia teän kansa – tervetuloa kastajaishiin!

Ett litet barn försöker fånga såpbubblor i kyrkan. Vuxna och barn sitter vid altaret.

Jäsenyys

Ruottin kirkola on lähelä seittemän miljoonaa jäsentä. Joka vuosi on majuriteetti niistä mukana jossaki kirkon yhteyvessä. Se saattaa olla siinä pienessä kuorossa maaseuula, rippikoululeirilä eli keräyksessä Ruottin kirkon kansainvälisen tuki- ja kehitystyössä.

Levande ljus i kyrkan

Kuolemantaphaus ja hautajaiset

Se ei ole hoppua. Lähimäisenä sitä on useasti sjokissa kun tullee kuolemantaphaus. Sitä haluaa tehhä jotakin, paikala. Eli sitä tullee aivan toimenta kyvyttömäksi. Ylheinen neuvo on ette oottaa suunitteluitten kansa. On aikaa rauhottua ja asettua.

Närbild på två personer som håller varandras händer.

Näin kirkko saattaa tueta sinua

Ruottin kirkon sosiaalinen työ kuttuthaan tiakoniiksi. Tehtävä on ette osanottamisen, respektin ja keskinhäisen solitaarisuuen kautta kohata ihmisiä vaikeissa elämäntilantheissa.

Animation med två människor som står ute i regnet. En av dem håller ett paraply över den andres huvud.

Ensiapu surussa (Meänkieli)

Käytänölisiä neuoja jokka helpottava ko tarttee olla jonku tykönä jolla oon suru.

En orange skor av kanvas med blå snören sticker ut under konfirmandens vita alba.

Rippikoulutus

Rippikoulutus on yks tarjous sulle, joka olet elämän uutelias ja haluat tietää enemän kristinuskosta ja mitä se saattaa merkitä sulle.

Brudbukett med vita, lila och röda rosor.

Vihkiminen

Häät on juhlat. Muisto elämäksi. Ei aivan niile jokka menevät naimishiin, mutta kans sukulaisile ja kaverile.

Äldre mans kupade händer

Volonttäärityö

Halvaks antaa iloa yksinhäisele vanhimalle eli auttaa stressattua lapsiperettä? Halvaks tulla kielikahvelhaan pakolaisile volonttäärinä eli vastata šuuritelefoonissa? Lämpimästi tervetuloa olheen myötä kirkon volonttäärityössä.

Kvinna, diakon ler stort och sitter framför en annan person

Olla töissä Ruottin kirkossa merkittee ette tehhä työtä johonki mihinkä sitä uskoo

Ruottin kirkossa on sekä palkattuja ette vapaehtosia työntekijöitä. Kirkola on yhteensä noin 25 000 työntekijää, joista suuriin osa on jossakin seurakunnan toimessa.

Jouluevankeeljumi

Kuule jouluevankeeljumi, joka luethaan meänkielelä.

Kirkko talvisessa illassa.

Jouluevankeeljumi

Evankeeljumin lukkee Birgitta Rantatalo ja lapset, Korpilompolo.