Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-16 95 00 E-post till Svenska kyrkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Rippikoulutus

Rippikoulutus on yks tarjous sulle, joka olet elämän uutelias ja haluat tietää enemän kristinuskosta ja mitä se saattaa merkitä sulle.

Rippikoulunaika lopetethaan yhelä rippikoulun jumalanpalveluksella. Rippikoulutus on vahvistus sinun kastamisesta. Jumalan silmissä kaikki ihmiset on arvokhaat. Rippikoulutus on yks malli vahvistaa just sen sulle.

Se koskee uskononkysymyksiä, kuka Jeesus on ja mitä Raamatussa seisoo. Mutta kansa peruskysymyksiä ihmisestä, esimerkiks mikä on oiken ja mikä on väärin, ystävyyestä, rakhauvesta, seksistä, elämän tarkotuksesta. Kysymyksiä joita kaikki ihmiset kohtaavat koska ei kukhaan elä yksin.

Rippikoulutuksen aikana saat keskusteluitten, jumalanpalveluksitten ja puhheitten kautta maholisuuen ajatella kuka sie olet ja mitä sie uskot.

Mitäs tarjothaan sielä missä sie asut?

Haluatko tietää mitä tarjothaan sulle tulevana rippikoululaisena? Hae sinun kirkko wepistä.

Rippikoulutuksesta

Sana rippikoulu tullee latinan confirmare ja merkittee vahvistusta

• Sie saat käyä rippikoulussa siittä vuoesta kun täytät 15. Suuriin osa alottaa rippikoulun kun net käyvät 8 luokala.
  • Vuonna 2008, 40 000 kävit rippikoulun.
  • On olemassa 8000 rippikoulunopettajia