Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, 753 10 Uppsala Telefon: 018-169600 E-post till Svenska kyrkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Klimat

Klimatförändringarna är på väg att förändra möjligheterna för livet som vi känner det. Som kristna ser vi Jorden som en gåva att dela rättvist mellan dem som lever idag, men också med kommande generationer. Därför arbetar Svenska kyrkan för en hållbar utveckling för alla.

Klimatförändringarna handlar inte bara om miljö utan också om rättvisa och utveckling. De fattigaste i världen drabbas först och hårdast av den globala upp­värm­ningen samtidigt som de har bidragit minst till utsläppen av växthusgaser.

Idag är klimat­förändringarna på väg att förändra möjligheterna för livet som vi känner det, och därmed också möjligheterna för relationer mellan människor, generationer och länder.

Som kristna ser vi Jorden som en gåva att dela rättvist mellan dem som lever och kommer att leva av och i den. Därför engagerar sig Svenska kyrkan i klimatfrågan och arbetar för en hållbar utveckling för alla.