Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-16 95 00 E-post till Svenska kyrkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Talousapua ja –neuvontaa

Ahdistaako taloudellinen tilanteesi sinua? Tarvitsetko akuuttia apua tai tukea? Kirkon diakoniatyöntekijät ovat valmiina etsimään ratkaisuja kanssasi.

Etsitään ratkaisuja yhdessä

Anna meille meidän jokapäiväinen leipämme.

Oletko joutunut taloudellisiin ongelmiin? Talousongelmissa on hyvä olla ensin yhteydessä kunnan sosiaalitoimistoon tai velkaneuvojaan. Kunnallisen avun ohella myös seurakunnat tukevat. Voit varata keskusteluajan kotiseurakuntasi diakonilta.  Diakoni keskustelee luottamuksellisesti kanssasi raha- ja velkatilanteestasi ja voi auttaa sinua löytämään asiantuntevaa apua. Diakoni voi avustaa sinua myös lomakkeiden täyttämisessä sekä yhteydenpidossa velkojiin ja sosiaalitoimeen.

Kaikissa seurakunnissa ei ole suomenkielisiä diakoneja. Jos toivot apua juuri suomeksi, kerro toiveestasi seurakuntaasi. Joskus asioita voidaan ratkoa myös tulkin välityksellä.

Bild: Gustaf Hellsing, Ikon