Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-16 96 00 E-post till Svenska kyrkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Sairaalakirkko

Onnettomuudet ja sairaudet voivat viedä meidät pienelle paikalle elämässä. Kirkon työntekijät ovat läsnä myös sairaalassa, valmiina tukemaan ja auttamaan sinua ja läheisiäsi.

Potilaiden ja omaisten tukena

Kirkko on lähelläsi myös sairaalassa. Sairaalapapit ja -diakonit ovat potilaiden ja omaisten käytettävissä henkilökohtaista keskustelua, rukousta, rippiä ja ehtoollista varten. Sairaalapapin voi kutsua paikalle päivystysluontoisestikin -myös yöllä pappi voi kastaa vastasyntyneen tai rukoilla kuolevan kanssa. Jos sairaalakirkossa ei ole suomenkielistä pappia tai diakonia, voit pyytää sairaalakirkon henkilökuntaa tai hoitohenkilökuntaa kutsumaan paikalle suomea puhuvan seurakuntapapin tai –diakonin.

Herra, siunaa meitä ja varjele meitä.

Ruotsissa on yli 70 sairaalakirkkoa.

Täältä löydät lähimmän sairaalakirkkosi