Other languages with Google Translate

Kauneimmat joululaulut

Kun vietämme ja juhlimme joulua, olemme suuren salaisuuden äärellä.
Jumala – kaikkivaltias, kaikkialla läsnä oleva ja kaikkitietävä – ratkaisee pahan ongelman lähettämällä oman poikansa, oman lapsensa toisesta todellisuudesta meidän ihmisten keskelle syntymään ihmisen syntymän ja elämään ihmisen elämän.

Ei joulua voi tyhjentävästi selittää eikä ymmärtää. Mutta sen voi ottaa vastaan, sen voi elää ja kokea, joulun lapselle voi avata sydämensä.

Musiikki ja laulu ovat suora tie sydämeen, siksi myös joulun voi laulaa omaan sisimpään.

Kauneimmat joululaulut – saivat alkunsa 46 vuotta sitten Suomessa, kun Suomen Lähetysseura päätti aloittaa seurakuntien kanssa tilaisuudet, joissa lauletaan yhdessä tuttuja joululauluja. Tilaisuuksia varten tehtiin joululauluvihko – sellainen,
jota juuri pidät kädessäsi. Vuosien mittaan Kauneimmista joululauluista on kasvanut Suomen suurin musiikkitapahtuma. Joulun alla yli miljoona suomalaista käy kotikirkossaan tai jossain muualla laulamassa joulun tervetulleeksi.

Joululaulut eivät tunne rajoja! Ruotsissa Kauneimpia joululauluja on kokoonnuttu laulamaan jo vuosikymmeniä ja tapahtumien suosio kasvaa koko ajan. Kauneimmat joululaulut eivät enää ole pelkästään ruotsinsuomalaisten perinnettä vaan yhä kasvavassa määrin myös monet muut osallistuvat tilaisuuksiin. Siksi lauluvihkostammekin on tullut monikielinen.

Kauneimmat joululaulut – tilaisuuksilla halutaan jakaa joulumieltä myös toisille. Ruotsissa kolehdit ja muut tilaisuuksien tuotot kanavoidaan Ruotsin kirkon kansainvälisen työn joulukampanjaan.

Joulu on suuri salaisuus, mysteeri!
Laula se sydämeesi!
Martti Paananen