Akvarellimaalaus jouluseimestä, jossa on lampaita, kameleita ja lapsia seimen äärelle.
Foto: Maria Malmberg

Kauneimmat joululaulut

Kuuntele, katsele ja laula mukana!

Kauneimmat joululaulut soivat verkossa

Tämän sivun alareunasta löydät 24 joululaulua sekä Tukholman Suomalaisen seurakunnan taltioimat laulutilaisuudet Kauneimmat joululaulut ja Lasten joululaulut. Voit kuunnella ja katsella niitä myös Kauneimpien joululaulujen Facebookryhmässä.

Piispa Martin Modeuksen joulutervehdys

Linköpingin piispa Martin Modeus toivottaa kaikki tervetulleiksi laulamaan kauneimpia joululauluja. Filmi on tekstitetty suomeksi.

Yksin yhdessä

Voiko yksin ollessa kokea yhteyttä toisiin? Uskon, että voi. Yksin ollessa ihminen ajattelee esimerkiksi läheisiään, rukoilee heidän puolestaan, tai ainakin toivoo kaikkea hyvää. On ikävä, mutta yhteys on olemassa

Kauneimpia joululauluja ei tänä vuonna voida laulaa yhdessä, mutta ne voidaan kokea yhdessä.

Verkon välityksellä lähetetään useampiakin joululauluja ja niitä voi jokainen katsoa omaan tahtiin. Kotona voi laulaa perheväen kanssa tai yksinkin esiintyjien kanssa tietäen, että monet muut tekevät samoin.
Pyydä kotiseurakuntaasi lähettämään sinulle tuore Kauneimmat joululaulut –vihko ja anna joulun tulla sydämeesi musiikin kautta.

Juuri tällaiseen aikaa kuuluu joulun viesti toivosta ja huomisen lupauksesta. Jumalan poika syntyy maailmaan rakastamaan, välittämään ja sovittamaan ihmiskunnan pahuuden. Kristus kulkee vierellämme myös yksinäisinä hetkinämme.

Joulun viestiä ei voi tyhjentävästi selittää eikä ymmärtää. Mutta sen voi ottaa vastaan, sen voi elää ja kokea. Musiikki ja laulu ovat suora tie sydämeen, siksi myös joulun salaisuuden voi laulaa omaan sisimpäänsä.

Martti Paananen
Tukholman suomalaisen seurakunnan

En kvinna spelar på en flygel.

13. joulukuuta

Loistaa, jo valo loistaa (nro 7)

15. joulukuuta

Nyt seimellesi seisahdan (nro 8)

Piirretty filmi kertoo jouluevankeliumin lapsille ja aikuisille

Miten kaikki tapahtui? Jouluriimi ja piirretty filmi kertovat, miksi vietämme joulua. Kertoja: Maria Salomaa.