Other languages with Google Translate

Kauneimmat joululaulut

Tule mukaan laulamaan ja lahjoittamaan!

”Olin monta vuotta pappina Botkyrkassa Tukholmassa. Siellä oli paljon ruotsinsuomalaista toimintaa. Tapasin päivittäin suomea puhuvia seurakuntalaisia. Siellä aloin ymmärtää, kuinka tärkeä ja arvostettu Kauneimmat joululaulut -perinne on.” Näin kertoo Tukholman hiippakunnan piispa, Andreas Holmberg.

Kauneimmat joululaulut.

tyttö on syntynyt - tue joulukampanjaa

Joka päivä syntyy tyttöjä, joita sorretaan ja alistetaan - vain siksi, että he ovat tyttöjä.

Se on väärin.

Tytöillä on oikeus elää vapaina, ilman sortoa, uhkailua, alistamista ja hyväksikäyttöä.

Swishaa lahjasi 90 01 223 - ACT Svenska kyrkan, julkampanj 2019

Laula joulu sydämeesi

Kun vietämme ja juhlimme joulua, olemme suuren salaisuuden äärellä.
Jumala – kaikkivaltias, kaikkialla läsnä oleva ja kaikkitietävä – ratkaisee pahan ongelman lähettämällä oman poikansa, oman lapsensa toisesta todellisuudesta meidän ihmisten keskelle syntymään ihmisen syntymän ja elämään ihmisen elämän.

Ei joulua voi tyhjentävästi selittää eikä ymmärtää. Mutta sen voi ottaa vastaan, sen voi elää ja kokea, joulun lapselle voi avata sydämensä.

Musiikki ja laulu ovat suora tie sydämeen, siksi myös joulun voi laulaa omaan sisimpään.

Kauneimmat joululaulut – saivat alkunsa vuonna 1973 Suomessa, kun Suomen Lähetysseura päätti aloittaa seurakuntien kanssa tilaisuudet, joissa lauletaan yhdessä tuttuja joululauluja. Samana vuonna joululauluja laulettiin suomen kielellä myös Ruotsin kirkossa. Tilaisuuksia varten tehtiin joululauluvihko – sellainen,
jota juuri pidät kädessäsi. Vuosien mittaan Kauneimmista joululauluista on kasvanut Suomen suurin musiikkitapahtuma. Joulun alla yli miljoona suomalaista käy kotikirkossaan tai jossain muualla laulamassa joulun tervetulleeksi.

Joululaulut eivät tunne rajoja! Ruotsissa Kauneimpia joululauluja on kokoonnuttu laulamaan jo vuosikymmeniä ja tapahtumien suosio kasvaa koko ajan. Kauneimmat joululaulut eivät enää ole pelkästään ruotsinsuomalaisten perinnettä vaan yhä kasvavassa määrin myös monet muut osallistuvat tilaisuuksiin. Siksi lauluvihkostammekin on tullut monikielinen.

Kauneimmat joululaulut – tilaisuuksilla halutaan jakaa joulumieltä myös toisille. Ruotsissa kolehdit ja muut tilaisuuksien tuotot kanavoidaan Ruotsin kirkon kansainvälisen työn joulukampanjaan.

Joulu on suuri salaisuus, mysteeri!
Laula se sydämeesi!
Martti Paananen
Tukholman suomalaisen seurakunnan

Lasten kauneimmat joululaulut

Lasten kauneimmat joululaulut -tilaisuudet ovat tulleet suosituiksi Tukholmassa. Haluatko inspiraatiota ja materiaalivinkkejä lapsille ja perheille suunnattuihin joululaulutapahtumiin? Tukholman suomalaisen seurakunnan musiikkipedagogi Hannele Iivonen auttaa sinua mielellään.

Säestysnuotit lauluvihkon lauluihin

Tarvitsetko säestysnuotteja vuoden Kauneimpiin joululauluihin? Ota yhteyttä Kirkkokanslian työalasihteeriin Eeva-Liisa Kettuseen.

Kauneimmat joululaulut 2019 Suomessa.