Sommarkyrkan

Kyrkobyggnaderna tillhör oss alla och de berättar om kristen tro, men också om landets och den lokala platsens historia. Under sommaren håller många kyrkor extra öppet för den som vill upptäcka kulturarvet. På flera håll ordnas också café i anslutning till kyrkan. Hitta rätt med hjälp av appen Kyrkguiden eller sommarkyrkokartan - och håll distansen i sommar!

Sommarkyrkor

Hitta sommaröppna kyrkor med sommarkyrkokartan. Genom att klicka på en kyrka du är intresserad av får du fram mer information och kontaktuppgifter.

Vägkyrkor

En vägkyrka är en sommarkyrka som är lättillgänglig för bilister och andra vägfarare. En vägkyrka har andakt dagligen. I eller i anslutning till kyrkan erbjuds en enkel servering och tillgång till toalett. Besök gärna en vägkyrka - och kom ihåg att hålla distansen till de du möter längs vägen.