Other languages with Google Translate

Sorgegrupper

I en sorgegrupp träffas människor som har förlorat en närstående. Ni får dela med er av era tankar och känslor.

Svenska kyrkan erbjuder sorgegrupper för vuxna, barn och ungdomar. En sorgegrupp är en mindre grupp med mellan fem och åtta deltagare, som träffas ett bestämt antal gånger och leds av två diakoner eller präster.

Dela med dig av tankar och känslor

I gruppen kan du dela med dig av tankar och känslor till andra som är i samma situation och förstår vad det handlar om.​ Som barn eller ungdom får man komma på en individuell träff med ledarna innan man går med i en grupp. De får då reda på vad som hänt och informerar barnet eller ungdomen om hur sorgegruppen fungerar.

Grupperna är avgiftsfria – verksamheten bekostas av medlemsavgifter. Alla är välkomna oberoende av livsåskådning. I varje församling finns också möjlighet till enskilda samtal med diakon eller präst. Om du vill gå med i en sorgegrupp eller behöver prata med någon om din sorg kan du kontakta din hemförsamling för att höra vilka alternativ som finns just där du bor.