Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Klimat och miljö

Frågorna skapar både engagemang och ångest men också ett andligt uppvaknande. Klimat- och miljöfrågor diskuteras på Svenska kyrkans scen Se människan på bokmässan.

Björn Wiman

Under stora omvälvningar i historien kan människors engagemang ta formen av ett andligt uppvaknande. Klimathotet tvingar oss att möta några av de djupaste och svåraste frågorna om oss själva och vårt samhälle. Björn Wiman talar med KG Hammar. 

Mats Strandberg 

Mats Strandberg samtalar med Elisabet Pettersson om Slutet, hans första ungdomsroman sedan Engelsforstrilogin. En preapokalyptisk berättelse om två ensamma unga människor i en värld som lever på lånad tid.

Andrea Lundgren 

Hur påverkar naturen människan och sökandet efter hennes inre djur? I Andrea Lundgrens novellsamling Nordisk fauna skildras människors vardag och deras längtan efter förvandling och befrielse i relation till en mytologisering av djur och skog. I samtal med Henrik Grape. 

Jeanette Varberg 

De stora folkvandringarna har ofta ägt rum vid vändpunkter i historien och fått stor betydelse för samhällsutvecklingen. Att människan alltid har vandrat är en av de viktigaste historiska lärdomarna. Jeanette Varberg i ett samtal med Anders Wejryd. 
Samtal på danska och skandinaviska.