Ett barn som målar med färgkritor.
Foto: Aaron Burden/Unsplash

Ha kyrka hemma med barnen

Om inte barnen kan gå till kyrkans barngrupper, kommer kyrkan hem till dig!

Besök en kyrka – nästan på riktigt

I de yngre barnens egen app, Kyrkan, kan barnen gå in i en nästan riktig kyrka. De kan spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. Det behövs inte någon internetuppkoppling för att använda appen. Den är gratis och finns där appar laddas ner.

Läs Bibeln tillsammans

Barnens bästa bibel rymmer 43 bibeltexter, 300 illustrationer av Marcus-Gunnar Petterson, och flera av våra mest älskade böner och psalmer.

Omgärdade av djuren i stallet, smeker Josef försiktigt Jesus, som vilar i Marias famn (teckning).
Foto: Marcus-Gunnar Pettersson

Både bilder och texter är gjorda för svenska förhållanden. Många andra barnbiblar är annars översättningar från engelska. Detta är den första barnbibeln på svenska som givits ut på 25 år.

Boken förmedlar Bibelns berättelser och berättar om vad Bibeln är. Det gör det lättare att förstå texterna i sitt sammanhang. Författare är biskopen i Karlstads stift, Sören Dalevi. Karlstad stift berättar mer om Barnens bästa bibel på sin webbplats

Se på film

Välja bland fyra korta filmer och en längre att titta på och prata om. De vänder sig till de yngre barnen – men ger nog kunskap även till stora barn och vuxna – och finns alla här på sidan:

• Berättelsen om den första julen
  • Därför firar vi jul
  • Lillebror ska döpas
  • Vigsel i kyrkan
  • Farmors begravning
  • Därför firar vi påsk.

Berättelsen om den första julen

Följ med Josef och Maria som reser till Betlehem. Filmen skildrar julevangeliet och besöket av de tre visa männen.

Julepyssel julekul, men säg varför blir det jul?

Filmen är en berättelse på rim om vad som hände den allra första julen.

Lillebror ska döpas

En gång i tiden döptes Jesus. Ända sedan dess döps människor. Se filmen om när lillebror ska döpas.

Vuxna som är kära kan gifta sig

Många som gifter sig gör det i kyrkan. Se filmen om vigsel i kyrkan.

När farmor begravdes

Allt och alla som lever, kommer också att dö någon gång. Se filmen om farmors begravning.

Påsken när Jesus dog och uppstod

Maria, en av vännerna till Jesus, berättar om en påsk för ungefär 2000 år sedan. Det är den påsken vi påminner oss om varje år när vi firar påsk.

Pyssla eller sjung!

På nätet kan vi resa fort och enkelt! Så följ med på pyssel- eller sångstunder i några av Svenska kyrkans olika församlingar.