Ha kyrka hemma med barnen

När barnen inte kan gå till kyrkans barngrupper, kommer kyrkan till dig!

Besök en kyrka – nästan på riktigt

I de yngre barnens egen app, Kyrkan, kan barnen gå in i en nästan riktig kyrka. De kan spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. Det behövs inte någon internetuppkoppling för att använda appen. Den är gratis och finns där appar laddas ner.

Pyssla eller sjung!

På nätet kan vi resa fort och enkelt! Så följ med på pyssel- eller sångstunder i några av Svenska kyrkans olika församlingar.

Se på film

Välja bland fyra korta filmer att titta på och prata om. De vänder sig till de yngre barnen – men ger nog kunskap även till stora barn och vuxna – och finns alla här på sidan:

• Lillebror ska döpas
  • Vigsel i kyrkan
  • Farmors begravning
  • Därför firar vi jul
  • Därför firar vi påsk.

Lillebror ska döpas

En gång i tiden döptes Jesus. Ända sedan dess döps människor. Se filmen om när lillebror ska döpas.

Vuxna som är kära kan gifta sig

Många som gifter sig gör det i kyrkan. Se filmen om vigsel i kyrkan.

När farmor begravdes

Allt och alla som lever, kommer också att dö någon gång. Se filmen om farmors begravning.

Julepyssel julekul, men säg varför blir det jul?

Filmen är en berättelse på rim om vad som hände den allra första julen.

Påsken när Jesus dog och uppstod

Maria, en av vännerna till Jesus, berättar om en påsk för ungefär 2000 år sedan. Det är den påsken vi påminner oss om varje år när vi firar påsk.