En man sitter i bilen med händerna knäppta på ratten.
Foto: Alex & Martin /Ikon

Sök din tro

I Svenska kyrkan finns plats för dig som är nyfiken på kristen tro – för dig som vill göra andliga upptäckter och få veta mer om vad det innebär att leva som kristen.

Relationen till Gud ser olika ut för olika människor

Att tro är att våga lita på något utan att veta helt säkert. Hur och varför vi kristna tror varierar, men i grunden handlar det om vår relation till Gud. En relation som kan se väldigt olika ut för olika människor, och under olika perioder av livet. 

Undervisning i kristen tro

De första kristna kallade undervisningen i kristen tro för katekumenat. I en del församlingar används ordet fortfarande. I andra församlingar finns istället bibelstudium eller en grundkurs i kristen tro som kallas Alpha. Och om du inte konfirmerade dig som tonåring finns det möjlighet att göra det som vuxen istället.

Oavsett vilket koncept du stöter på är syftet det samma: Att erbjuda en mötesplats för dig som vill lära dig mer om dig själv och kristen tro. 

Tid för eftertanke och bön

En kvinna sitter i gräset och lutar huvudet i handen.

Tankar inför helgen

"Naturen är så vacker i midsommartid, tänkte Josefin. Mitt i allt detta satt hon själv och kände sig trasig." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.

Be en bön, tänd ett ljus

På bönewebben kan du be en bön eller tända ett ljus. Kanske för en närstående eller någon långt bort. Någon frisk eller någon sjuk. För dig själv eller för någon annan.

Tända ljus i ljusbärare

Bön

Går du ibland in i en kyrka för att tända ett ljus och formulerar din oro eller glädje över något? Just det skulle kunna vara en bön till Gud.

Ett led människor går på en stig bland lövträd.

Vandra i Sverige – gå en pilgrimsvandring

I Sverige finns över 40 pilgrimsleder. Du kan vandra själv eller tillsammans med andra. På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ.

Någon balanserar på en mossig stock i skogen.

Ge dig tid – var med på en retreat

Retreat är en möjlighet att för några dagar leva i avskildhet och stillhet. Det är ett tillfälle att hinna ifatt sig själv och reflektera över vad som är viktigt i livet.