Livesändningar från Svenska kyrkan

Här sänder vi större händelser, som nationella gudstjänster och biskopsvigningar. Vi har också tematiska sändningar. I sommar sänder vi fyra konserter med nyskrivna sånger och tidlösa psalmer från Mariakyrkan i Gävle.

En dag, ett ögonblick i sänder

Psalmer har alltid tolkat livet. Så också de sånger som skrivits våren 2020. Här finns texter om avstånd, längtan, sorg och hopp.

Under sommaren sänds fyra konserter med text och musik av bland andra Lina Sandell, Cornelis Vreeswijk, Charlotte Frycklund, Anders Nyberg, Sofia Svensson, Eyvind Skeie och Sven Hillert.

Konserterna är inspelade i Mariakyrkan i Gävle. De är ett samarbete mellan Gävle pastorat och Svenska kyrkan på nationell nivå. Projektledare är Leif Nahnfeldt, assisterande projektledare Helena Andersson Bromander. Här nedanför hittar du de fyra konserterna. Den första publiceras den 7 juli.

DU SOM SLITER

Text och musik av bland andra Kerstin Hesslefors Persson, Anders Nyberg, Margareta Melin, Eyvind Skeie, Sindre Skeie, Lars-Åke Lundberg och Fredrik Sixten.

Publiceras den 7 juli.

HOPPET

Text och musik av bland andra Charlotte Frycklund, Eyvind Skeie, Lina Sandell och Per Harling, M Bylock och Leif Nahnfeldt.

Publiceras den 15 juli.

LÄNGTAN

Text och musik av bland andra Helena Andersson Bromander, Sven Hillert, Britt G Hallqvist, Arne H Lindgren och John L Bell.

Tolkade av Helena Andersson Bromander, Sofia Jeppson, Sofie Halvarsson och Leif Nahnfeldt tillsammans med musiker som Mattias Perez, Lena Jonsson och Arvid Svenungsson.

Publiceras den 22 juli.

JAG ÄR DEN JAG ÄR

Text och musik av bland andra Sofia Svensson, Frederico J Pagura, Cornelis Vreeswijk, Jonas Jonson, Merete Medler och Tomas Boström.

Publiceras den 20 augusti.