Prenumerera via RSS

Katastrofalt läge i Syrien

Publicerad

Situationen i Syrien fortsätter att förvärras och antalet internflyktingar befaras stiga till cirka 400 000 människor. Just nu fokuseras stödet på omkringliggande länder, framförallt Irak. I takt med att allt fler syriska flyktingar lyckas ta sig över gränsen beräknas de akuta humanitära behoven, som mat och tak över huvudet, öka kraftigt inom kort.

Humanitärt stöd till Vanuatu

Publicerad

Act Svenska kyrkan stödjer responsen på Ambae som fokuserar på stödja befolkningens återhämtning efter vulkanutbrotten som drabbat ön.

Stor oro bland Syriens civilbefolkning efter Turkiets offensiv

Publicerad

Efter Turkiets invasion av nordöstra Syrien växer nu antalet internflyktingar snabbt. Oron hos civilbefolkningen är stor och många flyr i panik. Offensiven sker i en fredlig region och får därför stora konsekvenser för civilbefolkningen.

Välkommet med Nobels fredspris till Abiy Ahmed

Publicerad

Abiy Ahmed har under sin korta tid som premiärminister lyckats förändra mycket i Etiopien. Fredsavtalet med Eritrea, kvinnors politiska inflytande och demokratiska reformer är några exempel.