Prenumerera via RSS

Kandidatlistorna klara till kyrkovalet

Publicerad

Vem kan jag rösta på i kyrkovalet? Nu är alla grupp- och kandidatlistor klara, och visar att 29 467 unika individer ställer upp i kyrkovalet den 17 september. Åldersgränsen för att kunna bli vald är 18 år och de flesta av de totalt 71 artonåringarna finns i Lunds och Härnösands stift.

Evangelierna är översatta till meänkieli

Publicerad

I samband med Tornedalingarnas dag i Övertorneå på lördag, 15 juli, presenteras de fyra evangelierna färdigöversatta från grekiska till meänkieli, ett av Sveriges minoritetsspråk.

Kyrkoledare på Afrikas horn om hungersnöden: "Vi måste agera nu"

Publicerad

Vi måste agera och vi måste agera nu. Det var huvudbudskapet från 39 kyrkoledare på Afrikas horn som i dagarna träffades i Nairobi för att mobilisera alla krafter och resurser för att motverka den hungersnöd som just nu drabbar miljontals människor i östra Afrika.

Utökade insatser i Sydsudan och Uganda

Publicerad

Svenska kyrkan utökar sina humanitära insatser i Sydsudan på grund av torkan som drabbat flera afrikanska länder. I Uganda utökas insatserna i och med ett ökat antal flyktingar från Sydsudan som flytt på grund av torka och konflikter. Insatserna ska bland annat bidra till att fler människor får tillgång till mat och rent vatten.

Ärkebiskopen på DN-debatt: ”Religion kan leda människor ut ur våldsbejakande extremism”

Publicerad

Om vi ska förstå och agera mot våldsbejakande extremism behöver vi göra upp med en krampaktig syn på religion. De fredsbejakande krafterna i varje religion behöver stärkas. Detta skriver ärkebiskop Antje Jackelén på DN-debatt tillsammans med Anna Carlstedt – nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, Aron Verständig – ordförande Judiska centralrådet, och Salahuddin Barakat – imam och grundare av Islamakademin.