Prenumerera via RSS

Svenska kyrkan närvarade vid interreligiös storkonferens

Publicerad

I början på februari samlades omkring 500 religiösa företrädare från världens stora religiösa traditioner i Abu Dhabi till Global Conference of Human Fraternity. I centrum för konferensen stod mötet mellan påven Franciskus och shejk al-Tayyeb, storimam av al-Azharuniversitetet och ordförande för Muslimska äldrerådet.

Predikan vid Jokkmokks marknad

Publicerad

Ärkebiskop Antje Jackeléns predikan vid inledningsgudstjänsten för Jokkmokks marknad den 7 februari 2019 i Jokkmokks kyrka.

Livesändning: Biskopsvigning av Karin Johannesson

Publicerad

Söndagen 3 mars vigs Karin Johannesson, docent och universitetslektor i religionsfilosofi vid Uppsala universitet, till biskop för Uppsala stift. Vigningen äger rum kl 11 i Uppsala domkyrka och förrättas av ärkebiskop Antje Jackelén. Här kan du se biskopsvigningen live.

Sydsamerna får ny bibelöversättning

Publicerad

Onsdag 6 februari är samernas nationaldag. Det uppmärksammas bland annat genom att en ny sydsamisk bibelöversättning välkomnas.

Internationella dagen mot könsstympning –förändring är möjligt

Publicerad

Under tolv års tid utförde Mwanaidi Mohamed omskärelser på ungefär 2000 flickor, och hade en aktad position i sin hemtrakt på den tanzaniska landsbygden. Idag arbetar hon aktivt för att sätta stopp för den sedvänja som har förstört så många kvinnors underliv och lett till ofattbara komplikationer.