Prenumerera via RSS

Joulutähtien kiehtova historia

Publicerad

Kynttilöistä, joulutähdistä, kuusista ja joulupuurosta, niistä aito joulu on tehty. Mutta miksi joulutähdestä tuli joulukukka ja keksikö Martti Luther joulukuusen? Joulupuuroa rakastava pappi ja Helsingin yliopiston dosentti Esko M. Laine kertoo jouluperinteiden historiasta.

Laulu avaa sydämet

Publicerad

Kokoonnumme jälleen laulamaan perinteisiä joululauluja. Laulu avaa suumme, nielumme ja varsinkin sydämemme.

Utbildningstillfälle för samordnare

Publicerad

Den 16-17 februari inbjuds du som är samordnare för Act Svenska kyrkan till utbildning i Uppsala. Utbildningen riktar sig till dig som antingen en gång gått en samordnarutbildning på kyrkokansliet eller i ditt stift, eller du som har motsvarande erfarenhet.

Förberedelser inför vintern i Ukraina

Publicerad

Act Svenska kyrkan har genom partner nått nästan 200 000 människor i Ukraina och Ungern med livräddande stöd, och i Polen har nära 70 000 personer stöttats ekonomiskt. För den kommande vintern står vi nu redo med nya specialinsatser.