Prenumerera via RSS

Se människan podd med Ulf Danielsson

Publicerad

arje torsdag under året lyfter vi fram ett samtal från Se människan, Svenska kyrkans scen på bokmässan 2020. Veckans samtal är med Ulf Danielsson.

Välkommen ökning av biståndsbudgeten

Publicerad

Den totala biståndsbudgeten för 2022 föreslås öka med fem miljarder kronor till sammanlagt 51,9 miljarder. Det är ett välkommet tillskott för att möta de ökade behoven som uppstått runt om i världen under pandemin.

Ett starkare Haiti för framtiden

Publicerad

Att bygga för framtiden lönar sig. Det blev tydligt vid jordbävningen i Haiti tidigare i år. Husen som byggdes i våra insatser efter orkanen Matthew står fortfarande kvar. Sedan de byggdes för fem år sedan har husen klarat av orkaner, översvämningar och nu en jordbävning.

Se människan podd med Tone Schunnesson

Publicerad

Varje torsdag under året lyfter vi fram ett samtal från Se människan, Svenska kyrkans scen på bokmässan 2020. Veckans samtal är med Tone Schunnesson.

Rikskollekt till utlandskyrkan 3 oktober

Publicerad

Söndag 3 oktober inleds utlandskyrkans insamlingsperiod med en rikskollekt till utlandskyrkans diakonala arbete. Kollekten är välbehövlig, då församlingarna själva måste samla in en stor del av det de behöver för verksamheten.