Prenumerera via RSS

HUMANITÄRT STÖD TILL DRABBADE I TIGRAY, ETIOPIEN

Publicerad

Act Svenska kyrkan ger stöd till 11 000 människor i Tigrayregionen i Etiopien med anledning av konflikten mellan regeringsstyrkor och Tigray People’s Liberation Front (TPLF). De humanitära insatserna handlar bland annat om tryggt boende, renovering av vattenpumpar och kontantstöd för att säkerställa näringsrik mat. Insatserna motsvarar fem miljoner kronor som Sida har beviljat.

En mobil kyrka i Thailand

Publicerad

Erik Stenberg-Roos och hans fru Anna Stenberg har nyligen landat i Bangkok efter en längre tid i karantän. Där jobbar de som präst, respektive assistent och möter människor i alla livssutuationer – från pensionärer som flyttat utomlands till personer som fastnat i missbruk eller sitter i fängelse.

Diakonin fortsätter - på digitala plattformar

Publicerad

Olof Olsson är kyrkoherde i Svenska kyrkan i Rom. I en intervju berättar han om församlingens stora diakonala fokus och det breda ekumeniska samarbetet med andra kyrkor. Bland annat med firar man alla gudstjänster i Birgittasystrarnas kloster.