Prenumerera via RSS

Kyrkan gav framtidstro under utdragen lockdown

Publicerad

Anna Maria Eriksson, som bor i Rom, har haft mer kontakt med kyrkan sedan pandemins utbrott. – Jag tror det beror på att man vill känna hopp och glädje, få lite framtidstro och kanske få svar på sina frågor.

Replik till Nyamko Sabuni om språkkrav för medborgarskap

Publicerad

"Vår kritik handlar inte om att 'tycka synd om'. Kyrkan har för länge sedan gett upp 'tycka synd om' som strategi. Kyrkan arbetar rättighetsbaserat och med en vilja att frigöra människors kraft och röst till det som är gott – detta utifrån en kristen människosyn som räknar med både våra förmågor och våra brister", skriver ärkebiskop Antje Jackelén i en replik till Nyamko Sabuni i Aftonbladet.

Levande församlingsliv i Paris, trots hårda restriktioner

Publicerad

Paris första lockdown för drygt ett år sedan var mycket strikt. Prästparet Maria och Joakim fick flytta gudstjänster, bibelstudier och andakter till internet. Det nästan viktigaste arbetsredskapet blev mobilen.