Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-16 95 00 E-post till Svenska kyrkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Prenumerera via RSS

Ärkebiskopen besökte Sydafrika

Publicerad

Den 18-24 maj besökte ärkebiskop Antje Jackelén Sydafrika. Hon mötte kristna och andra religiösa ledare, gjorde hembesök i Khaylitsha där människor lever under svåra omständigheter, predikade, föreläste och träffade Svenska kyrkans samarbetsorganisationer i Södra Afrika.

Kyrkorna skriver till Migrationsverket om konvertiter

Publicerad

Sveriges kristna råd skriver idag (24/5) ett öppet brev till Migrationsverket om myndighetens bemötande av kristna konvertiter när asylansökan utreds. I brevet ger kyrkorna tre konkreta förslag till Migrationsverket.

Global bönedag mot svält!

Publicerad

Söndagen 21 maj ber vi för de medmänniskor som är drabbade av hungersnöd och svält. Nu krävs akuta insatser för att rädda liv. Svenska kyrkans internationella arbete samarbetar med partner i flera av de drabbade länderna.