Konserter i Svenska kyrkan

Slå dig ner och lyssna till musiken som fyller salen.

Musiken har alltid varit en viktig del av kyrkan och har en given plats i alla gudstjänster men kyrkomusiken finns också i det stora och breda utbudet av konserter.

Svenska kyrkan är en av Sveriges största konsertarrangörer och erbjuder ett brett utbud av konserter. Musikverksamheten fungerar som en plantskola för blivande kyrkomusiker men också för annat musikengagemang i samhället. Inom Svenska kyrkan finns 2300 anställda kyrkomusiker och ett stort antal frilansmusiker. Här har du möjlighet att lyssna på olika typer av konserter med kör, orkester och orgel. Professionella musiker och sångare arbetar sida vid sida med amatörer. Det finns konserter inom flera olika genrer, allt från den klassiska repertoaren till nyskapande verk, men även gospel, pop och rock. Konserterna kan framföras av såväl lokala som kända musiker och artister.

Konserterna är utspridda över året och utbudet varierar i de olika församlingarna. Varför inte titta efter och se vad det finns för konserter framöver nära dig?

I väntan på nästa konsert?
Följ Svenska kyrkan på Spotify för låttips! Här är en ihopsatt spellista med sånger som förmedlar hopp. Listmakare är David Åberg, organist och lärare på Svenska kyrkans utbildningsinstitut.