Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmeras på andra språk

Vill du konfirmeras på ditt modersmål? Svenska kyrkan erbjuder konfirmation på samiska, finska och teckenspråk i olika delar av landet. På den här sidan hittar du mer information.

Konfirmation på finska

Du som går i årskurs åtta och är medlem i Finska församlingen i Stockholm är välkommen med i konfirmandgruppen, men även medlemmar i andra församlingar kan välja att bli konfirmerade hos oss.

Under konfirmandtiden träffar man nya kompisar. Man får också lära sig mer om sig själv och Gud och sedan fira med familj och vänner i kyrkan.

Läs om konfirmation på finska.

Konfirmation på samiska

Konfirmandläger för samisk ungdom har lång och stark tradition. Lägret är till för samiska ungdomar som går i åk 8 och som vill vara med om ett konfirmandläger där fokus ligger på bearbetningen av vad det är att ha samisk, ung och kristen identitet. Lägret tar emot samiska ungdomar från hela landet.  

Läs om konfirmation på samiska.

Konfirmation på teckenspråk

Konfirmandtiden är en spännande tid. Du får träffa nya kompisar, prata om allt mellan himmel och jord, fundera över frågan om Gud finns och åka på läger tillsammans med teckenspråkiga konfirmander från hela Sverige.  

Läs om konfirmation på teckenspråk.