Foto: Fia Kaddik IKON

Samisk konfirmation

Luleå stift tar ett omtag på samiskt konfirmandläger. Verksamheten kommer att ses över och få ett utvecklat koncept. Därmed pausar lägret sommaren 2023 och unga som hoppats anmäla sig hänvisas istället till sina hemförsamlingar.

Tyck till om samiskt konfirmationsläger!

Nu har du chansen att via en enkät tycka till om samiskt konfirmationsläger – vad tycker du är viktigt, vad önskar du och så vidare. Du som fyller i enkäten är anonym och den går att fylla i fram till och med den 8 januari 2023. Ta chansen att påverka framtidens samiska konfirmationsläger!

Öppna samråd om det samiska konfirmandlägret

Som ett led i utvecklingsarbetet med det samiska konfirmandlägret arrangeras under december och januari tio olika tillfällen för öppna samrådsmöten. Några möten arrangeras digitalt och andra fysiskt på olika orter i Luleå stift och Härnösands stift. Varmt välkommen att delta!

Samiskt ungdomsläger för 2023 års konfirmander

Luleå stift kommer att erbjuda en mötesplats för samiska konfirmander att träffas och dela erfarenheter. Det kommer ske genom ett läger under nästa års höstlov, vecka 44 2023.

Under senare år har en samisk frälsarkrans utformats med klassiskt samiska material som renhorn, renskinn och snören.

Luleå stift tar ett omtag på samiskt konfirmandläger

Det samiska konfirmandlägret, där Luleå stift är huvudarrangör, kommer att ses över och få ett utvecklat koncept. Därmed pausar konfirmandlägret sommaren 2023 och unga som hoppats anmäla sig hänvisas istället till sina hemförsamlingar.

Nederluleå kyrka

Sök församling

Här kan du se vilken församling du tillhör genom att skriva in din folkbokföringsadress.

Glada ungdomar som tittar in i kameran.

Hitta konfirmation

Sök efter en konfirmationsgrupp eller ett konfirmationsläger som passar dig och dina intressen.

Konfirmander i sina kåpor vid en sjö.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.