Stiftshistoriska sällskapet

Stiftshistoriska sällskapet vill sprida kunskap om Luleå stifts historia genom att anordna offentliga sammankomster och stödja publicering av studier av stiftshistoriskt intresse.

Luleå stiftshistoriska sällskap som bildades 2006, vill stärka intresset för och sprida kunskap om kyrkohistorien i övre Norrland. Sällskapet inbjuder regelbundet till föredrag och symposier på olika platser i stiftet och ger ut litteratur i en egen skriftserie.

Församlingar och pastorat i Luleå stift, som önskar få något särskilt tema belyst, är välkomna att kontakta stiftshistoriska sällskapet. Kanske finns möjligheter till samarbete på något sätt!

Läs mer om Stiftshistoriska sällskapet

Det händer 2020

Symposiet i augusti ställs in
Med anledning av coronakrisen har det fattas beslut om att ställa in symposiet "Kretsen kring Rosenius – släkten, vännerna, breven", vilket skulle ha ägt rum vid Roseniusgården i Ånäset, lördag 15 augusti. Ett bokprojekt som bland annat skulle bygga på föreläsningar där, planeras istället att tidigareläggas.

Luleå stiftshistoriska sällskap

Stöd vår verksamhet genom att bli medlem. Du får då:

• rabatt på sällskapets skrifter
  • information om sällskapets arrangemang och möjlighet till resebidrag
  • nedsatt medlemsavgift i Kyrkohistoriska föreningen

Medlemsavgiften
är 100 kronor per år för enskild medlem, 150 kronor för makar/sambor (ständigt medlemsskap 900 kronor respektive 1 350 kronor) och 500 kronor för församlingar.

Avgiften/betalningar för böcker sätts in på Luleå stifts bankgiro 5629-9647. Ange ”Stiftshistoriska sällskapet” och skicka din e-postadress till nedanstående kontaktperson.