Syföreningar

Gillar du handarbete? Att skapa tillsammans med andra är kreativt – och roligt. Under 2016 fanns det 1490 syföreningar med nästan 19000 medlemmar i hela Sverige.

Symöte, en härlig form av gemenskap! Samtalen fyller rummet samtidigt som vissa låter händerna arbeta. Det är ett tillfälle att träffas, umgås, dela vardagens bekymmer och glädje med varandra.

Både nybörjare och erfarna

Syföreningar är till för alla. Om du är van så kan du dela med dig av dina erfarenheter och idéer till andra. Du kanske precis har lärt dig att hantera ett par stickor eller en virknål, då kan du få råd och tips. Oavsett vilken nivå du är på så kommer det passa dig, för i den här verksamheten är det skaparglädjen som gemenskapen bygger på.

Bidrar till ett bättre samhälle

Saker syföreningarna gör säljs eller auktioneras sedan ut och intäkterna går till välgörande ändamål. Under 2016 samlade Svenska kyrkans syföreningar knappt 18 miljoner kronor.  Det är inte bara trevligt och lärorikt, Svenska kyrkan syföreningars verksamhet bidrar dessutom till ett bättre samhälle.