Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-16 95 00 E-post till Svenska kyrkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Liity jäseneksi

Kirkko on olemassa elämän jakamista ja hyvän levittämistä varten. Ruotsin kirkko on avoinna kaikille. Lämpimästi tervetuloa mukaan yhteiseen työhön ja yhteisten voimanlähteiden äärelle.

Miksi liittyisin kirkkoon?

Kirkkoon liittyminen tarkoittaa asuinpaikkakunnan seurakunnan jäseneksi liittymistä. Miksi ihmiset haluavat liittyä Ruotsin kirkkoon ja olla mukana seurakunnan toiminnassa? Lue eri-ikäisten ihmisten vastauksia täältä:

Kirkko - kohtauspaikka ilossa ja surussa

Lapsen syntymä, läheisen kuolema, rakkaussuhteen päättyminen, työttömyys, masennus, murrosikä… Ihmisen elämä kulkee harvoin tasaista tietä pitkin. Hyvin monet elämänkysymykset ja kamppailut ovat meille myös yhteisiä. Välillä huomaamme sen vasta kun uskallamme jakaa kokemuksiamme toistemme kanssa.

On valtava voimanlähde saada kokea, ettei ole yksin haasteiden keskellä. Joku muukin on kulkenut tätä tietä, joku muukin on selvinnyt tästä, joku haluaa kulkea rinnallasi. Kirkko on kohtauspaikka ja jakamisen paikka kaikissa elämän vaiheissa. Kirkon arjessa ja juhlassa saamme myös yhdessä jättäytyä ihmistä suuremman varaan.

Tervetuloa mukaan:

*Kotiseurakuntasi viikkotoimintaan

*Viettämään perhejuhlia (kaste, konfirmaatio, häät, hautajaiset)

*Keskustelemaan luottamuksellisesti elämäntilanteestasi esim. papin tai diakonin kanssa. Ihmissuhdevaikeuksissa saat apua myös kirkon perheneuvonnasta.

Kirkko - muutosvoima

Haluatko auttaa ja ilahduttaa toista ihmistä? Haluatko tehdä jonkun aikuisen tai lapsen arjesta turvallisemman ja mielekkäämmän? Tule mukaan kirkon vapaaehtoistyöhön, tai tue kirkon tekemää sosiaali- ja kriisityötä niin kotimaassa kuin maailmalla. Yksi kirkon tärkeimmistä tehtävistä on hädässä olevien auttaminen ja yksinäisten kutsuminen mukaan yhteyteen. Kirkon jäsenenä voit auttaa lähimmäistäsi lähellä ja kaukana.

Ota yhteyttä kotiseurakuntaasi. (Länk till sök din församling.)

Monessa seurakunnassa tarvitaan myös suomea osaavia vapaaehtoisia.

Miten voin liittyä kirkon jäseneksi?

Kirkon jäseneksi liitytään kasteen kautta. Kasteelle voi tulla minkä ikäisenä tahansa. Jos sinut on jo kastettu jonkin kristillisen kirkon jäseneksi esim. jossain toisessa maassa niin voit ottaa yhteyttä lähimpään seurakuntaan ja liittyä jäseneksi täytämällä liittymislomakkeen. Alle 18-vuotiaat voivat liittyä kirkkoon huoltajien suostumuksella.

Jos olet ollut kirkon jäsen jossain muussa maassa, vaikkapa Suomessa, niin sinusta ei tule automaattisesti Ruotsin kirkon jäsentä muuttaessasi Ruotsiin. Tämä on hyvä muistaa esimerkiksi hautajaisten suhteen. Jos toivot itsellesi tai läheisellesi kirkolliset hautajaiset niin on tärkeää tarkistaa, että olette Ruotsin kirkon jäseniä. Jos olet epävarma jäsenyydestäsi niin tarkista asia lähiseurakunnastasi.

Mitä kirkon jäsenyys maksaa?

Yli 18-vuotiaat kirkon jäsenet maksavat kirkollismaksua, jonka suuruus vaihtelee jäsenen tulojen ja kotiseurakunnan mukaan. Keskimääräinen kirkollismaksu v.2017 on 1,02 prosenttia verotettavista tuloista. Kirkkollismaksu maksetaan kerran vuodessa tuloverotuksen yhteydessä.

Suurin osa kirkollismaksuvaroista ohjautuu paikallisseurakuntien päivittäiseen työhön kuten lapsi- ja nuorisotyöhön, diakoniatyöhön, musiikkitoimintaan, sairaalakirkon työhön ja , perheneuvontaan. Jäsenmaksuilla huolehditaan myös kirkkorakennusten huollosta sekä kulttuurihistoriallisten arvojen säilymisestä tuleville sukupolville.