Other languages with Google Translate

Liity jäseneksi

Kirkossa jaamme elämää ja sitä hyvää, mitä olemme saaneet. Ruotsin kirkko on avoinna kaikille. Olet lämpimästi tervetullut mukaan yhteiseen työhön ja yhteisten voimanlähteiden äärelle.

Miksi liittyisin kirkkoon?

Kirkkoon liittyminen tarkoittaa asuinpaikkakunnan seurakunnan jäseneksi liittymistä.  Lue eri-ikäisten kertomuksia, mitä jäsenyys heille merkitsee:

Uskon ja tekojen kirkko

Jeesus kehotti meitä pitämään huolta toisistamme ja tukemaan vaikeuksien keskellä kamppailevia. Lapsen syntymä, läheisen kuolema, rakkaussuhteen päättyminen, työttömyys, masennus, murrosikä… Ihmisen elämä kulkee harvoin tasaista tietä.

Monet elämänkysymykset ja kamppailut ovat meille myös yhteisiä. Seurakunnassa voimme jakaa niitä.  Et ole yksin haasteiden keskellä. Joku muukin on kulkenut tätä tietä. Joku toinenkin on selvinnyt tästä. Et ole yksin.

Kirkko on kohtauspaikka kaikissa elämän vaiheissa. Elämän arjessa ja juhlassa saamme yhdessä jättäytyä Jumalan varaan.
Oletko elämäntilanteessa, jossa itse tarvitsisit apua ja tukea? Vai kenties halukas auttamaan muita ja osallistumaan vapaaehtoistoimintaan? Haluatko tietää enemmän Ruotsin kirkosta, kristinuskosta ja osallistua jumalanpalvelukseen ja näin kasvaa uskossa?

OLET TervetulLUT:

*Kotiseurakuntasi viikkotoimintaan

*Viettämään perhejuhlia (kaste, konfirmaatio, häät, hautajaiset)

*Keskustelemaan luottamuksellisesti elämäntilanteestasi esim. papin tai diakonin kanssa. Ihmissuhdevaikeuksissa saat apua myös kirkon perheneuvonnasta.

OSALLISTU vapaaehtoistyöhön

Haluatko auttaa ja ilahduttaa toista ihmistä? Haluatko tehdä jonkun aikuisen tai lapsen arjesta turvallisemman ja mielekkäämmän?
Tule mukaan kirkon vapaaehtoistyöhön, tai tue kirkon tekemää sosiaali- ja kriisityötä niin kotimaassa kuin maailmalla. Yksi kirkon tärkeimmistä tehtävistä on hädässä olevien auttaminen ja yksinäisten kutsuminen mukaan yhteyteen. Kirkon jäsenenä voit auttaa lähimmäistäsi lähellä ja kaukana.

Ota yhteyttä kotiseurakuntaasi. Monessa seurakunnassa tarvitaan myös suomea puhuvia vapaaehtoisia.

Miten voin liittyä kirkon jäseneksi?

Kirkon jäseneksi liitytään liitytään kasteen kautta. Kasteelle voi tulla minkä ikäisenä tahansa. Jos sinut on jo kastettu jonkin kristillisen kirkon jäseneksi esim. jossain toisessa maassa, niin voit ottaa yhteyttä lähimpään seurakuntaan ja liittyä jäseneksi täytämällä liittymislomakkeen. Alle 18-vuotiaat voivat liittyä kirkkoon huoltajien suostumuksella.

Jos olet ollut kirkon jäsen jossain muussa maassa, vaikkapa Suomessa, niin sinusta ei tule automaattisesti Ruotsin kirkon jäsentä muuttaessasi Ruotsiin.
Moni suomalainen oletti liittyvänsä Ruotsin kirkkoon siihen aikaan, kun muuttokirjat tuotiin Ruotsissa kirkkoherranvirastoon. Hautajaisten yhteydessä tämä voi olla ikävä yllätys. Jos olet epävarma jäsenyydestäsi niin tarkista asia lähiseurakunnastasi.

Mitä kirkon jäsenyys maksaa?

Yli 18-vuotiaat kirkon jäsenet maksavat kirkollismaksua, jonka suuruus vaihtelee jäsenen tulojen ja kotiseurakunnan mukaan. Keskimääräinen kirkollismaksu (2018) vuonna on 1,03 prosenttia verotettavista tuloista. Kirkkollismaksu maksetaan kerran vuodessa tuloverotuksen yhteydessä.

Suurin osa kirkollismaksuvaroista ohjautuu paikallisseurakuntiin:  lapsi- ja nuorisotyöhön, musiikkitoimintaan, diakoniaan ja sairaalakirkon toimintaan ja perheneuvontaan. Jäsenmaksuilla huolehditaan myös kiinteistöjen ja kirkkojen kunnossapidosta sekä kulttuurihistoriallisten arvokkaiden kirkkorakkennusten ja esineiden säilymisestä tuleville sukupolville.