Ängel på en gravsten
Foto: Gustaf Hellsing

Hitta gravplatsen

Söker du en särskild gravplats? Här hittar du länkar till sidor där du kan leta vidare efter gravar på olika platser i Sverige.

Hitta graven – sök bland gravsatta på Stockholms elva allmänna begravningsplatser.

Svenskagravar.se – här kan du söka efter gravsatta på kyrkogårdar hos drygt 50 kyrkogårdsförvaltningar. Bland annat från Göteborg, Malmö, Uppsala, Falun, Linköping och Karlstad.

Digital karta där du kan söka på kyrkogårdar runt om i landet.

Gravar.se – här finns uppgifter från nästan 2000 kyrkogårdar i hela landet. (Har blivit sammanslaget med FinnGraven.se)

Gravstensinventeringen – Gravstenar från mitten av 1800-talet till 2015.

Kontakt – begravningar

Om du har frågor om begravningar kan du kontakta begravningshuvudmannen. Det är den som ansvarar för begravningsverksamheten på en ort. I nästan hela landet är det Svenska kyrkans församlingar. Undantagen är Stockholms stad och Tranås kommun.

Kontakta din församling eller sök på nätet efter ”kyrkogårdsförvaltningen” på orten, till exempel i Göteborg, Malmö och Uppsala.

Kontakta Stockholms stad

Kontakta Tranås kommun