Ängel på en gravsten
Foto: Gustaf Hellsing

Hitta gravplatsen

Söker du en särskild gravplats? Här hittar du länkar till sidor där du kan leta vidare efter gravar på olika platser i Sverige.

Hitta graven – sök bland gravsatta på Stockholms elva allmänna begravningsplatser.

Svenskagravar.se – här kan du söka efter gravsatta på kyrkogårdar hos drygt 50 kyrkogårdsförvaltningar. Bland annat från Göteborg, Malmö, Uppsala, Falun, Linköping och Karlstad.

FinnGraven.se – närmare 60 församlingar och kyrkogårdsförvaltningar är anslutna till tjänsten. Det finns även en digital karta att söka på.

Gravar.se – här finns uppgifter från drygt 200 svenska församlingar, främst landsbygd.

Gravstensinventeringen – Gravstenar från mitten av 1800-talet till 2015.

Kontakt – begravningar

Om du har frågor om begravningar kan du kontakta begravningshuvudmannen. Det är den som ansvarar för begravningsverksamheten på en ort. I nästan hela landet är det Svenska kyrkans församlingar. Undantagen är Stockholms stad och Tranås kommun.

Kontakta din församling eller sök på nätet efter ”kyrkogårdsförvaltningen” på orten, till exempel i Göteborg, Malmö och Uppsala.

Kontakta Stockholms stad

Kontakta Tranås kommun