Other languages with Google Translate

Drop-in-dop

Ett drop in-dop behöver du inte boka i förväg. Det är enkelt och du kommer som du är.

Flera församlingar erbjuder möjligheten till drop-in dop. Dopet är personligt och individuellt, oavsett hur gammal du är.  Vid ett drop-in dop så krävs det ingen föranmälan och det kostar inte heller någonting. Församlingen står för präst, musik och dopfunt, det enda som behöver tas med är personnummer och båda vårdnadshavarnas underskrift, om den som ska döpas är under 18 år. Vid barndop behövs även legitimation för barnets samtliga vårdnadshavare, vid vuxendop legitimation för dig som ska döpas.

Före varje dop hålls ett dopsamtal med prästen, där även faddrar kan delta. Det finns inget krav på dopklänning eller dopdräkt det går lika bra att låta sig bli döpt i sina vanliga kläder.