Besökare på en friluftsgudstjänst.

Sommar

Även denna sommar är annorlunda och vi behöver anpassa oss efter pandemin. Oavsett var du befinner dig i sommar finns Svenska kyrkan nära. Både digitalt och fysiskt med anpassad verksamhet.

Du kan lyssna på en konsert eller besöka en gudstjänst – digitalt eller i kyrkan, besöka sommaröppna kyrkor och kyrkogårdar eller vandra längs någon av våra pilgrimsleder. Här hittar du också tips på utställningar och roliga upplevelser för hela familjen.

Om du vill kan du be en bön eller tända ett ljus på Svenska kyrkans bönewebb. Behöver du prata med någon kan du få hjälp och stöd av en diakon eller präst.

Hitta din församling

Sommaren – en del av trefaldighetstiden

Sommaren är en del av trefaldighetstiden som inleds med Helga trefaldighets dag, söndagen efter pingst. Trefaldighetstiden handlar om att lära känna Gud och växa som människa.