Kyrka i solnedgång med åkrar och ängar i förgrunden.
Foto: Stefan Isaksson / johner.se

Sommar

Oavsett var i Sverige du befinner dig under sommarmånaderna finns Svenska kyrkan nära. Upptäck en pilgrimsled eller besök en sommaröppen kyrka!

På sommaren kan du lyssna på en konsert eller besöka en gudstjänst – digitalt eller i kyrkan, besöka sommaröppna kyrkor och kyrkogårdar eller vandra längs någon av våra pilgrimsleder. Här hittar du också tips på utställningar och roliga upplevelser för hela familjen.

Hitta din församling

Kyrkan är där för dig även på sommaren

Om du vill kan du be en bön eller tända ett ljus på Svenska kyrkans bönewebb. Behöver du prata med någon kan du få hjälp och stöd av en diakon eller präst.

Sommaren – en del av trefaldighetstiden

Sommaren är en del av trefaldighetstiden som inleds med Helga trefaldighets dag, söndagen efter pingst. Trefaldighetstiden handlar om att lära känna Gud och växa som människa.

Ärkebiskopens sommarhälsning