Kännykkä kädessä ja henkilö näpyttelee numeroita.
Foto: Magnus Aronson

Palveleva puhelin

Palvelevassa puhelimessa voit keskustella luottamuksellisesti. Voit puhua suomea. Puhelin päivystää joka ilta klo 21-24 numerossa 020-26 25 00.

Puhelin päivystää joka ilta

Onko elämäsi vaikeaa ja ihmissuhteet solmussa? Ahdistaako suru, sairaus tai taloudellinen tilanne? Oletko yksinäinen?

Ruotsin kirkon Palvelevassa puhelimessa voit keskustella luottamuksellisesti eikä sinun ei tarvitse kertoa nimeäsi. Palvelevaan puhelimeen voi soittaa joka päivä, vuoden ympäri klo 21-24.

Puhelin on avoin kaikille ja voit puhua suomea. Sinä valitset, mistä aiheesta haluat jutella ja halutessasi voit myös pyytää, että kanssasi rukoillaan.

Terapiaa, valmiita ratkaisuja tai asiantuntijan neuvoja puhelin ei tarjoa. Sinua kuuntelee ja tukee päivystäjä, joka on saanut koulutuksen tehtävään. Hänellä on vaitiolovelvollisuus.

Palveleva puhelin on toiminut vuodesta 1989. Palvelu on valtakunnallinen ja soittajalle maksuton.

SVERIGEFINSKA TELEFONJOUREN

Känns det jobbigt just nu, i livet och relationer? Tynger sorg, sjukdom eller ekonomin ditt liv? Är du ensam med dina tankar?

Svenska kyrkans sverigefinska telefonjour är till för förtroendefulla samtal. Du får vara anonym och behöver inte berätta var du bor. I jouren får du prata finska. Du bestämmer samtalsämnet och om du vill, kan du också be om förbön.

Jouren erbjuder inte terapi, experthjälp eller färdiga lösningar. Du får prata med en medmänniska som har tystnadsplikt.

Svenska kyrkans finska telefonjour har funnits sedan 1989. Samtalen är kostnadsfria. Verksamheten omfattar hela landet.

Jourtelefonen blev en livlina

Läs intervjun med Anneli som berättar hur telefonjouren hjälpte henne i en svår livssituation.

Palautetta Palvelevasta puhelimesta

Oletko ollut yhteydessä Palvelevaan puhelimeen ja haluat antaa palautetta? Voit tällöin olla yhteydessä meihin tämän sähköpostin välityksellä.

Synpunkter på tjänsten sverigefinska telefonjouren

Har du varit i kontakt med Sverigefinska telefonjouren och har synpunkter på tjänsten? I så fall är du välkommen att kontakta oss via mejl.