Kolme graafista kuvaa caatista, puhelimesta ja nettikirjeestä.

Palveleva puhelin

Ruotsin kirkon keskusteluapu ja kriisipuhelin.  Palveleva puhelin on osa kirkon sielunhoitoa. Voit soittaa, lähettää nettikirjeen tai chattailla päivystäjän  kanssa.

Puhuminen auttaa

Onko elämäsi vaikeaa ja ihmissuhteet solmussa? Ahdistaako suru, sairaus tai taloudellinen tilanne? Oletko yksinäinen? Tuntuuko elämä vaikealta ja kaipaat tukea? Puhuminen auttaa.

Puhelin on avoin kaikille ja voit puhua suomea. Sinä valitset, mistä aiheesta haluat jutella ja halutessasi voit myös pyytää, että kanssasi rukoillaan.

Turvallinen palvelu

Yhteydenotto Palvelevaan puhelimeen - puhelinpäivystykseen, chattiin ja nettikirjelaatikkoon - on turvallista. Kukaan ulkopuolinen ei pysty kuulemaan keskusteluasi eikä lukemaan viestejäsi päivystäjän kanssa. Sinun ei tarvitse sanoa nimeäsi eikä kertoa missä olet.

Terapiaa, valmiita ratkaisuja tai asiantuntijan neuvoja puhelin ei tarjoa. Sinua kuuntelee ja tukee päivystäjä, joka on saanut koulutuksen tehtävään. Hänellä on vaitiolovelvollisuus.

Palveleva puhelin on toiminut vuodesta 1989. Palvelu on valtakunnallinen ja soittajalle maksuton.

Kun soitat

Yhteydenotto on sinulle turvallinen, sillä

• puhelua ei kuule kukaan muu kuin sinä ja päivystäjä,
  • puhelua ei nauhoiteta,
  • puhelu on sinulle maksuton,
  • puhelinnumerosi ei näy päivystäjälle.

Kun käyt chattikeskustelua

Palvelevan puhelimen chatissa sinun ei tarvitse sanoa nimeäsi. Päivystäjä ei voi  ottaa selvää henkilöllisyydestäsi. Viestit häviävät sen jälkeen, kun chattikeskustelu on päättynyt.

Kun kirjoitat nettikirjeen

Sinun ei tarvitse kertoa kuka olet. Palvelu ei pysty jäljittämään nettikirjeen lähettäjää.  Saat vastauksen kirjeeseesi 24 tunnin kuluessa siitä, kun lähetit kirjeen. Sinulla on mahdollisuus lukea kirjeesi ja siihen tullut vastaus kahden viikon ajan. Sen jälkeen ne häviävät palvelusta. Myös viestissäsi olevat mahdolliset henkilötiedot ja IP-osoite hävitetään, mitään ei tallenneta.

Lisätietoja siitä kuinka Ruotsin kirkko käsittelee henkilötietoja saat verkkosivuiltamme ruotsiksi.

palautetta palvelevasta puhelimesta

Oletko ollut yhteydessä Palvelevaan puhelimeen ja haluat antaa palautetta? Voit tällöin olla yhteydessä meihin tämän sähköpostin välityksellä.