Åtta körsångare står och sjunger på coronasäkert avstånd från varandra i Umeå stads kyrka.
Foto: Maria Audas Björkholm, Ikon

Digitala konserter i juletid

I år blir många julkonserter digitala. Här kan du lyssna till ett urval konserter med advents- och julpsalmer, sånger och körstycken. I kalendern längst ned finns ännu fler digitala evenemang som församlingar runt om i Sverige anordnar.

Från och med advent och fram till trettonhelgen släpps nitton konserter, som du kan lyssna på till och med januari. Konserterna är inspelade i olika kyrkor i Sverige – från Nederluleå i norr till Lund i söder.

Den 5 januari 18.00 var det premiär för den sista konserten, In Dulci Jubilo, en Trettondagskonsert i Lunds domkyrka

Välkommen att lyssna – och tipsa dina vänner och släktingar om att göra samma sak!

In Dulci Jubilo, en Trettondagskonsert i Lunds domkyrka.

Det medeltida uret i Lunds domkyrka ger en bild av Trettondedagen när vi två gånger varje dag bjuds in till att följa de tre vise männen för att hylla det nyfödda Jesusbarnet. Samtidigt spelar Domkyrkans minsta orgel, som göms inne i uret, hymnen In Dulci Jubilo. Som en röd tråd återkommer denna melodi i programmet och väver samman kända julmelodier med alldeles nykomponerad musik och läsningar ur Konungarnas tillbedjan av Lotta Lotass. Välkommen in i en skir klangvärld i Jesusbarnets närhet med vokalensemble, harpa och orgel under ledning av Robert Bennesh.

En fridful jul från Ockelbo kyrka

En filmad julkonsert från Ockelbo kyrka. Medverkar gör kyrkomusikerna Gustav Ödegården-Richter och Jenny Christoffersson, duon Tove Lindström och Olov Stadell samt kyrkoherde Christina Danielsson.

Nådebringande juledag, en julkonsert från Kalmar domkyrka

Elin Skorup (sopran), Maria Forsström (mezzosopran) och Johan Christensson (tenor) sjunger ur den europeiska julmusikskatten tillsammans med domkyrkoorganist Jan H Börjesson.

Julenatt, musikgudstjänst från Charlottenborgskyrkan i Motala

Stråkensemble, kompgrupp och orgel garanterar ett varierat ackompanjemang till julsånger och psalmer från olika traditioner. En sångensemble under ledning av Jenny Glans och med musikalisk ledning och arrangemang av Anton Glans. Präst är Petra Regnstrand.

Julbön från Biskopsgården i Karlstad

Biskop Sören Dalevi bjuder in till julbön, med läsning av julevangeliet ur nyutkomna Barnens bästa bibel Medverkar gör sångerskan Sonja Aldén och gitarristen Mattias von Wachenfeldt. Marcus-Gunnar Pettersson som gjort illustrationerna kommer också vara där.

Julaftons morgon från Göteborgs domkyrka, var med och sjung i julens psalmer!

I decennier har Göteborgarna fyllt Domkyrkan på Julaftons morgon för att sjunga in julen tillsammans med Goss- och Flickkörerna. Vi lyssnar på julevangeliet och tänder tusen juleljus. När vi kommer ut ur kyrkan har det börjat ljusna.

Julmusik i S:t Olofs kyrka, Falköping

Julmusiken i S:t Olofs kyrka i Falköping är en mångårig tradition för bygden. I år för första gången digital och sett till antalet deltagare, det minst formatet någonsin.

Julstämning från Karlstads stift

Älskade advents-och julpsalmer tolkade av Klusterverket och domkyrkoorganist Jörgen Martinson.

Julen sjungs in i Storkyrkan, Stockholm

Storkyrkans Vokalensemble, körledaren Gary Graden, organisten Mattias Wager och spelmannen Lukas Arvidsson spelar och sjunger älskade carols och julsånger.

Maria – Gudaföderska! Konsert från Stora kyrkan i Östersund

Gudaföderska! Det låter stort och mäktig men Maria känner sig ovärdig att bli Herrens Mor. I julmusik och Mariahymner utforkas Marias Magnificat inför Gud, som upphöjer de små, ringa och svaga.

Järvsö kyrka sjunger och spelar in julen.

En julkonsert i gränslandet mellan Hälsinglands djupa folkmusiktradition och den klassiska körlyriken. Vi får höra några av Järvsös förnämsta folkmusiker tillsammans sångare ur Järvsö kyrkas vokalensemble.

Frid på jord - Vinterpärlor från Jönköping

Musiker och sångare i Jönköpings församling bjuder på vinterpärlor för att lysa upp i en mörk tid. Det blir musik både att njuta till och att sjunga med i från Kristine kyrka. Med bland annat Frid på jord, Nu är advent, Var inte rädd för mörkret, O Helga Natt och Mary, Did You Know?

Julkonsert i Lucia tid från Nederluleå kyrka

En trio sångare som tillsammans med pianokvartett framför lucia- och jultidens älskade sånger, både klassiska carols och nyskrivna låtar. Allt instrumenterat och arrangerat av organisten i Nederluleå församling, Andreas Söderberg.

Sjung med! Advent och jul - tretton sånger från Storkyrkan i Gamla stan, Stockholm.

Sjung med, tillsammans med Gary Graden, i sånger som Bereden väg för Herran, Hosianna, Sankta Lucia, Staffan var en stalledräng, When you wish upon a Star och Stilla Natt.

Lucia 2020 - Svenska kyrkan Helsingborg

Ett annorlunda år kräver en annorlunda lucia. Följ med på en magisk resa med Lucia genom tid och rum. Närmare 200 körsångare från Svenska kyrkan Helsingborgs körer fyller tomma kyrkor och tomma gator med värme, körsång, julstämning och Lucia. Var inte rädd, i mörkret finns ljus.

Ljus i mörkret – julkonsert från Turinge kyrka

En kvartett ur kören Existens från Turinge-Taxinge församling sjunger välkända julsånger.

A Soulful Christmas

Pianisten Anders Widmark tolkar bland andra Ave Maria, Dagen är kommen, Stilla natt och Det är en ros utsprungen i Heliga Trefalidighets kyrka, Gävle.

Det är advent

Fira advent med klassiska adventssånger och psalmer i Västeråskatedralen, med allt från folkliga koraler till örhängen ur Händels Messias.

Sjung med - advent

Sjung med i fyra adventssånger tillsammans med körledaren Gary Grayden och sångare och musiker från Storkyrkan i Stockholm.

Allsångskonsert i advent

En psalmsångskonsert i pandemitider, inspelad i Umeå stads kyrka. Förse dig med en psalmbok och sjung med i våra vanligaste adventspsalmer.

Fler konserter

Vill du se om din församling ordnar ytterligare digitala konserter? Titta i kalendern.

Sök konsert i kalendern