Foto: Jessica Segerberg/Svenska kyrkan Karlstads stift

Barnens bästa bibel snart klar

I november kommer en helt ny bibel skriven av biskop Sören direkt för barn från de grekiska och hebreiska originaltexterna. Orden har blivit detaljrika illustrationer gjorda av barnboksförfattaren Marcus-Gunnar Petterson. Här kan du läsa mer om bibeln och tankarna bakom den.

Det började med en kaffefläck.

Marcus-Gunnar Pettersson om att göra bilderna till Barnens bästa bibel

Fakta om barnens bästa bibel

• Barnens Bästa Bibel är en barnbibel, skriven av biskop Sören Dalevi och med illustrationer av Marcus-Gunnar Pettersson.
  • Texterna översatta från originaltexterna på hebreiska och grekiska.​ Det är en bibel där både bilder och texter är gjorda för svenska förhållanden. Det vanliga är översättningar från engelska med illustrationer blir mer generella. Senaste barnbibeln på svenska gavs ut för nästan 30 år sedan.

• Den innehåller cirka 300 illustrationer och är nästan 300 sidor.

• Den innehåller 43 berättelser ur bibeln tillsammans med flera av våra mest älskade psalmer och böner. Dessutom finns en beskrivning av kyrkoåret som visar hur bibelberättelserna hänger ihop med årets högtider.

• Barnens Bästa Bibel ges ut av Speja förlag​.

• Finns i bokhandeln från 9 november.​​

Noas ark Foto: Marcus-Gunnar Pettersson