Kontakt

Svenska kyrkan Besöksadress: Sysslomansgatan 4, Uppsala Telefon: 018-16 95 00 E-post till Svenska kyrkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Hur blir man medlem i Svenska kyrkan?

Du kan bli medlem i Svenska kyrkan oavsett om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns alltid en plats för dig.

När man vill bli medlem i Svenska kyrkan är det framförallt sin församling som man blir medlem i. Därför är det också den församling som ligger närmast dig som du ska kontakta för att bli medlem.

Gör såhär:

1. Hitta vilken församling du kommer att tillhöra. Det gör du genom att skriva in din adress, komplett med postnummer och ort.
  2. Nu kan du välja att antingen fylla i den här blanketten och skicka till din församling. Eller besöka församlingens expedition och berätta att du vill bli medlem. Då kommer du få en tid att prata med en präst som kan svara på eventuella frågor och berätta mer om vad medlemskapet innebär. Du hittar öppettider och adress till församlingsexpeditionen på församlingens hemsida.
  3. Om du behöver fråga något kan du också mejla till din församling. Gå in på deras hemsida för att hitta just din församlings mejladress.