Other languages with Google Translate

Amatörer - Svenska kyrkans filmpris 2018

Svenska kyrkans filmpris 2018 gick till filmen Amatörer av regissören Gabriela Pichler, en berättelse fylld av komik, hopp och medmänsklighet.

Om filmen

Amatörer skildrar fiktiva lilla kommunen Lafors som hoppas vända den ekonomiska torkan genom att locka till sig ett tyskt lågprisvaruhus. För att stärka kommunens varumärke ber de ungdomar producera filmer om sin hemort, men filmerna blir inte som de tänkt sig. Manuset har Gabriela Pichler skrivit tillsammans med författaren Jonas Hassen Khemiri.

Juryns motivering

”Med den fiktiva kommunen Lafors som samhällsspegel, ger oss Gabriela Pichler en berättelse fylld av komik, hopp och medmänsklighet. En historia med varma och underbara personporträtt, där alla skildras utifrån den demokratiska principen om människors lika värde.”

Se filmens trailer nedan.

Jury för Svenska kyrkans filmpris 2018

Annika Broman, Mikael Ringlander och Erik Jeppsson Bild: Charlotte Wells/Ikon
  • Mikael Ringlander, ordförande i juryn, präst, projektledare för Kultursamverkan Svenska kyrkan, tidigare pressfotograf.
  • Annika Broman, verksamhetschef på Sensus studieförbund. Har bl a lång av projektledning där kultur och film varit bärande delar och varit metodutvecklare för filsamtalsmodellen Tala film, tala liv.
  • Erik Jeppsson, Dokumentärfilmare utbildad på Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö. Arbetar även med fotografi, videokonst och utbildning, under senare år med video som demokratiseringsverktyg i Egypten.

Produktionsfakta Amatörer

Regi: Gabriela Pichler