Sorgsen man siter i soffa och håller handen för ögonen.
Foto: Nik Shuliahin, Unsplash

Berättelser om sorg

Här kan du ta del av några berättelser om hur det är att förlora någon.

Rött trähjärta som gått itu.

”Man fick vara ledsen”

Madeleine var 16 år då hennes pappa dog en plötslig och oväntad död. Över ett år senare kände hon sig redo att börja bearbeta sorgen, och gick med i kyrkans sorgegrupp.

Om att förlora ett litet barn

"Vår pojke hade precis blivit tre månader gammal, och vi hade precis börjat andas ut. En morgon när jag vaknade vaknade inte vår lilla bebis". Läs en mammas personliga berättelse om att förlora ett litet barn.

Filmer om sorg

Anders berättelse

En film om sorg, Ta del av Anders berättelse när han miste sin livskamrat. Se filmen på Vimeo.

Jakobs berättelse

En film om sorg, Ta del av Jakobs berättelse om när han miste sin nyfödde son. Se filmen på Vimeo.

Jiangs berättelse

En film om sorg, Ta del av Jiangs berättelse om när hon och barnen lämnades ensam efter maken självmord.

Stinas berättelse

Nära döden - samtal i allhelgonatid. Prästen Karin Sarja möter Stina Wollter. Inspelat i Heliga Trefaldighets kyrka i Gävle 22 oktober 2020. Se filmen på Vimeo.