Unga stipendiater reser ut den världsvida kyrkan

Nyhet Publicerad Ändrad

Under de närmsta veckorna åker 18 förväntansfulla stipendiater från Sverige till våra samverkanskyrkor i Brasilien, Costa Rica, Filippinerna, Tanzania och Sydafrika för att mötas och dela erfarenheter och reflektera över livet, trons och kyrkans uppdrag i världen.

Under tre månader får stipendiaterna dela vardag med familjer på plats och nästa vår kommer internationella stipendiater hit till Sverige för att göra detsamma. 

Kyrkan är så mycket mer än hemförsamlingen

Elin Lindqvist från Åkers styckebruk utanför Strängnäs är en av årets stipendiater och den 9 september åker hon till Costa Rica, ett land hon än så länge bara läst om. Elin hoppas att hon ska få nya perspektiv när det gäller kyrkan och kyrkans uppdrag då allt är så mycket större än man inser.

Elin vet inte riktigt vad hon ska förvänta sig av tiden på Costa Rica, men hon hoppas på många möten och nya vänner. Kanske vänner för livet? Förberedelserna inför utresan har bestått av kurser om Svenska kyrkans internationella arbete, säkerhet, spanska, kulturmöten, men även övningar i ställningstagande och hur man diskuterar med olika landgrupper.

 

Läs mer om utbytesprogrammet Ung i den världsvida kyrkan

Följ årets deltagare på bloggen