Vitkalkad landsortskyrka
Lyssna

Fosie kyrka

Fosie kyrka ligger i södra Malmö. Hit hör stadsdelarna Lindängen, Hermodsdal, Nydala, Gullviksborg, Gullvik, Almvik, Kastanjegården, Högaholm och Östra Söderkulla. Det är en kyrka med 800 år gammal historia och för många en familjekyrka sedan generationer. Fosie kyrka tillhör Fosie församling. Övriga kyrkor som ingår i Fosie församling är Glostorps kyrka, Heliga Trefaldighetskyrkan, Oxie kyrka och Västra Skrävlinge kyrka.

Livets fest

Varmt välkommen att fira din födelsedag på LIVETS FEST i Fosie församling.

Konfirmation för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Går du i anpassad grundskola, alternativt anpassad gymnasieskola , är född senast 2010 och vill konfirmera dig? Då är detta konfirmandgruppen för dig.

Kontakta Fosie församling

Här hittar du telefonnummer och e-post till anställda och förtroendevalda i Fosie församling, kontaktuppgifter för att boka dop, bröllop och begravning samt fakturaadress.

Ta del av Fosie församlings höstblad 2024

Andlig fördjupning i Malmö pastorat under hösten. 

Få stöd av kyrkan

Kyrkan kan ge dig stöd när du behöver det, vart du än befinner dig i livet. Det kallas diakoni och gör handling av den hjälp, kärlek och stöd som Jesus visade. Fosie kyrka erbjuder samtalsstöd, social rådgivning och praktisk hjälp med att söka pengar ur stiftelser och fonder. Kyrkan erbjuder också leva-vidare-grupp för dig som har sorg, läkande skrivande och försoningssamtal för dig med relationer som gått sönder.

Fira gudstjänst i Fosie kyrka

Gudstjänsten är grunden som kyrkan står på. Den får oss att leva i gemenskap med Jesus Kristus och varandra. Mässa klockan 11 på söndagar med efterföljande kyrklunch och gemenskap efteråt i församlingsgården.

Kontakta Fosie kyrka

Du når expeditionen på 040-27 92 80. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Andlig fördjupning

Det finns alltid mer att utforska, upptäcka och fördjupa sig i. Dels när det gäller Bibeln, dels i dig själv och din relation till Gud. Här hittar du vad som erbjuds i Fosie kyrka och församlingsgård

Aktuellt från Fosie kyrka

  1. Månadens psalm i Fosie församlingsgård

    Publicerad 25 juli 2024

    Torsdagar 17/10 och 14/11 kl.13.30-15 Vill du lära dig mer om Svenska kyrkans psalmskatt? Vi sjunger psalmer och pratar om text, teologi, människosyn, psalmförfattare, kompositör och melodi. Vi bjuder på fika, ingen föranmälan.

  2. Konfirmation för dig med intellektuell funktionsnedsättning

    Publicerad 22 juli 2024

    Går du i anpassad grundskola, alternativt anpassad gymnasieskola , är född senast 2010 och vill konfirmera dig? Då är detta konfirmandgruppen för dig.

  3. Bibelsamtal i Fosie församlingsgård

    Publicerad 12 juli 2024

    Bibelsamtalen är en öppen grupp med träffar varannan torsdag (udda veckor), med start 12 september kl. 13.30. Vi läser och samtalar kring Charlotte Frycklunds bok ”Bibelns förlorare” och de bibeltexter det hänvisas till där. Vi bjuder på fika. Ingen föranmälan.

  4. Upprättelseandakter i Fosie kyrka

    Publicerad 9 februari 2024

    För dig som blivit skadad eller kränkt och som längtar efter ett upprättande sammanhang.

Bli medlem i Svenska kyrkan – inträdesformulär

Lämna formuläret till din närmaste kyrka

Ge en gåva