En kvinna med grön diakonskjorta ler mot någon vid bordet som skyms bakom en kvinna i grön stickad tröja. En äldre man i ljusbrun stickad tröja och rutig skjorta sitter bredvid och lyssnar intresserat på samtalet.
Foto: Magnus Aronson/IKON

Få stöd av kyrkan

Den diakonala verksamheten, som bland annat innebär att på olika sätt få stöd av kyrkan i Möllevången och Sofielund, är geografiskt främst knuten till Citydiakonalen i S:ta Maria kyrka på Möllevången i Malmö.

Diakonernas samtalslinje 040-27 92 48

När du akut behöver prata med någon är du välkommen att ringa till diakonernas samtalslinje. Telefonlinjen är öppen vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 samt helger kl. 13–15. När det inte är akut eller om du har frågor som rör ekonomiskt stöd ska du vända dig till diakonen i den församling du tillhör. Se vilken församling du tillhör.

Den diakonala verksamheten, som bland annat innebär att på olika sätt få stöd av kyrkan i Möllevången och Sofielund, är geografiskt främst knuten till S:ta Maria kyrka på Möllevången i Malmö. En betydande del av församlingens diakonala resurser riktas mot socialt arbete som bedrivs i Citydiakonalen.

Förutom arbetet i Citydiakonalen erbjuds även möjlighet till samtal, själavård, hembesök, rådgivning kring fondansökningar, deltagande i leva-vidare-grupper, stöd i samband med myndighetskontakter med mera.

Boka samtal eller hembesök

Det kan göra stor skillnad att få prata med någon som har tid att lyssna. I kyrkan kallas sådana samtal för själavårdande samtal och leds av diakon eller präst. Kyrkan erbjuder själavårdande samtal för alla människor, oavsett om du är medlem i kyrkan eller inte. Samtalen är kostnadsfria och både diakoner och präster har tystnadsplikt. Det förs inga journaler och besöket registreras inte. Samtalet kan ske både över telefon och vid ett fysiskt möte.

Information om prästers och diakoners tystnadsplikt i Svenska kyrkan.

Marie Bernéli

Diakon, S:t Matteus kyrka