Om S:t Matteus kyrka

Här hittar du information om S:t Matteus kyrkas byggnadshistoria och sevärdheter. Du hittar också information om S:t Matteus kyrkas vision och styre, lediga jobb i Svenska kyrkan Malmö samt information om hur du engagerar dig ideellt och hur du blir medlem i Svenska kyrkan.

En flygbild över S:t Matteus kyrka och församlingshuset vid Matteusparken som omgärdas av en manshög vit mur utåt Ystadsgatan och Lantmannagatan.

S:t Matteus kyrkas historia

S:t Matteus kyrka invigdes 1983 och är ritad av arkitekterna Sten Samuelson och Åke Martinsson. Kyrkan är helt unik i sin utformning. Från ovan har den formen av en fjäril.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta S:t Matteus kyrka

Du når expeditionen på 040-27 92 43. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9-15, lunchstängt kl. 12-12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Ett järnvägsspår som vid en växel blir två.

Kontakta förtroendevalda i S:t Matteus kyrka

Här hittar du kontaktuppgifter till förtroendevalda i S:t Matteus kyrkas verksamhetsråd samt ordförande i S:t Johannes församlingsråd där S:t Matteus kyrka ingår.

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Lediga jobb

Här hittar du lediga tjänster i Svenska kyrkan Malmö.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

Gravsten med två änglar i sten ovanpå. I bakgrunden en grön gräsmatta och en blomsterplantering.

Årsredovisning 2019

Årsredovisningen ger en bild av hur Svenska kyrkan Malmös ekonomi och verksamhet har utvecklats under året. Den visar hur det ekonomiska resultatet blev i förhållande till det som förväntades i årets budget, beskriver vad pengarna har använts till samt hur organisationen som helhet har lyckats med det som var planerat. Verksamhetsåret 2019 redovisar ett positivt resultat om 64,1 miljoner kronor.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar Svenska kyrkan Malmö kontakt med dig.

Kvinna på huk framför flicka i en kyrka.

Utträde ur Svenska kyrkan

Som medlem är du viktig och du bidrar på olika sätt till kyrkans liv och verksamhet. Här får du veta hur du lämnar oss, men också vad kyrkoavgiften och begravningsavgiften som du ser på din deklarationsblankett egentligen är för något. Att gå ur kyrkan kostar ingenting.

Fakta om kyrkan

Låt statistik, ekonomi och historia berätta mer om Svenska kyrkan.