Vitt kyrktorn och ett huvudskepp i rött tegel.
Foto: Malin Åkerskog

Västra Klagstorps kyrka

Västra Klagstorps kyrka ligger i byn med samma namn och tillhör Limhamns församling. Gudstjänst firas regelbundet i kyrkan och det går bra att boka kyrkan för dop, bröllop och begravning. Västra Klagstorps kyrka tillhör Limhamns församling. Övriga kyrkor som ingår i Limhamns församling är Bunkeflo kyrka, Bunkeflo Strandkyrka, Limhamns kyrka och Tygelsjö kyrka.

Västra Klagstorps kyrka och Tygelsjö kyrka går hand i hand

Det är samma personal som arbetar i Västra Klagstorps kyrka och i Tygelsjö kyrka. Mycket av verksamheten är förlagd till Tygelsjö kyrka och församlingshem. Här hittar du allt från öppna mötesplatser till körer, barn- och ungdomsverksamhet och diakon och präst.

Röd tegelkyrka omgiven av träd.

Tygelsjö kyrka

Tygelsjö kyrka ligger i sydvästra Malmö. Det är kyrkan mitt i byn, med Klagshamn och havet i väster och staden i norr. Här möter du en öppen, levande och varm gemenskap, något för både den som tror och den som tvivlar. Tygelsjö kyrka tillhör Limhamns församling. Övriga kyrkor som ingår i Limhamns församling är Bunkeflo kyrka, Bunkeflo Strandkyrka, Limhamns kyrka och Västra Klagstorps kyrka.

Vitt kyrktorn och ett huvudskepp i rött tegel.

Västra Klagstorps kyrkas historia

Västra Klagstorps kyrka ligger mitt i byn med samma namn på slätten söder om Malmö. Kyrkan uppfördes 1884–85 efter ritningar av N Andersson. På platsen hade det tidigare stått en medeltida stenkyrka från 1100-talet.

Kontakta Tygelsjö kyrka

Du når expeditionen på 040-27 94 30. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.